Az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége

AZ ÉV FOTÓMŰVÉSZETI ALKOTÓCSOPORTJA – 2012

kitüntetést adományozta a

BIATORBÁGYI FOTÓKLUB

részére,
a hazai és nemzetközi fotóművészeti kiállításokon,
továbbá a fotográfiai közéletben elért eredményei elismeréseként.

FIAP szabályváltozás – elhalasztva

FIAP GOOD NEWS

A szingapúri FIAP Kongresszus nyitó napján, az Igazgató tanács bejelentette, hogy a 2013. január elsejével tervezett minősítési szabályváltozások jelentős részét elhalasztják 2013. június 30-áig.

Ez magában foglalja az AFIAP, EFIAP szintekhez szükséges elfogadások, szalonok és országok számát, és a 10%-os papírkép követelményt, valamint az  MFIAP-változásokat. De a halasztás nem tartalmazza a Portfolióra vonatkozó követelményváltozásokat, ezek 2013. január 1-jén életbe lépnek.

Meghívó

Kristóf István JuhászKRISTÓF ISTVÁN bemutatkozó FOTÓKIÁLLÍTÁSÁRA.

Megnyitó: 2012. augusztus 31., 18 óra.
Helyszín:
Kulturális Egyházi Központ, Herceghalom, Gesztenyés út 36.

A tárlatot megnyitja: Markovics Éva.

Megtekinthető: 2012. szeptember 17-ig, hétfőtől péntekig 8–18 óra között.

A FIAP művészei

AFIAP-csoportkepA 29. Mafosz Szalon tiszafüredi megnyitóján a Biatorbágyi Fotóklub három tagja – Kristóf István, Imre Levente és Horváth Imre – vehette át a Fédération Internationale de l’Art Photographique (a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség), a FIAP Művésze (AFIAP) minősítésről szóló diplomáját.

A ’FIAP művésze’ (AFIAP) az első a megszerezhető nemzetközi minősítések közül. Olyan alkotóknak ítélhető oda, akik művészi teljesítményére, technikájára és alkotásaira a FIAP által támogatott nemzetközi szalonokon való részvételükkel felfigyelnek.

A Biatorbágyi Fotóklub a FotoVideo Magazinban

Kétoldalas cikkben mutatja be a FotoVideo Magazin a Biatorbágyi Fotóklubot.

FV-magazin„Azt gondoltam, hogy a fotográfia fénykora, a klubok, a műkedvelő társaságok alakulása már a múlté. Az ettől való félelmeimet szerencsére mindig eloszlatja egy-egy újonnan alakult fotóklub anyagának felfedezése, átnézése. (...) Az, hogy 2009-ben a biatorbágyi faluházban összegyűlt 30 ember, akik elhatározták, hogy megalakítják a saját fotóklubjukat, örvendetes tény, sokat elárul a helyi közösség erejéről, jelenlétéről. De a bemutatkozó anyaguk láttán ettől többet jelent a magyar fotográfia életében. Profizmus, igényesség látszik képeiken. S nem utolsó sorban egyedi látásmód. Nem sokkol, mint a mai trendekben szokás, és nem ömlik szemembe a pixeláradat. Láttatnak és elgondolkoztatnak képeik.” – írja az FVM.

Mafosz Szalon 2012 – Elsők vagyunk

Biat2BiatA 29. Mafosz Szalonon a teljes kollekció összpontszáma szerint az induló 64 magyar fotóklub közül az első helyet értük el 747 ponttal. (Második a Bársony István Fotóklub 736, harmadik a BMK-Reflex Fotóklub 708 ponttal.)

A szalonra bejutott képek alapján, egyetlen ponttal lemaradva lettünk a másodikak a BMK-Reflex Fotóklub (152 pont) mögött, holtversenyben a Heves Megyei Fotóklubbal (151 pont).

Canon-bemutató

canon1canon2Következő klubnapon (május 16-án, szerdán 18 órakor) Canon-bemutató.

Gépek, objektívek, kiegészítők.

Előadás és kipróbálási lehetőség.

Fényév 3 kiállítás

A Biatorbágyi Fotóklub Egyesület szeretettel meghívja Önt
2012. május 4-én 18 órakor kezdődő
FÉNYÉV 3 című fotókiállításának megnyitójára.

Házigazda: Bartha Csilla, a fotóklub tagja
A kiállítást megnyitja: Molnár Ferenc EFIAP/b, Csokonai-díjas fotóművész

Helyszín: Aranytíz Kultúrház, Budapest, V. ker. Arany János u. 10.