Vendégünk Kerekes István

A Biatorbágyi Fotóklub februári vendége a nemzetközi fotópályázatok egyik legeredményesebb magyar alkotója. Kerekes István EFIAP/g, azaz a Fédération Internationale de l’Art Photographique, a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség aranydiplomás fotóművésze címmel rendelkezik, most adta be dokumentációját a platina fokozatra. Tagja a Mafosz, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének. 

Marosvásárhelyen született 1977-ben, Mosonmagyaróváron lakik. 2004-től vesz részt rendszeresen nemzeti és nemzetközi fotóversenyeken és kiállításokon. 250-et meghaladja a díjainak és jutalmainak száma Kerekes István talán legismertebb fotója a Yelena című kép, mely már több mint 80 díjat érdemelt ki a világban. Városa is büszke erre, több négyzetméteres kópiája a mosonmagyaróvári művelődési ház dísze. Képei több mint 40 országban, öt kontinensen láthatók. Leginkább szociofotó, portré és a természetfotó témakörben alkot. Képei számos helyen jelentek meg publikációkban (magazinok, katalógusok, albumok, újságok stb.) Rendszeres szerzője, fotói, írásai jelennek meg a Földgömb c. magazinban.Ebből a gazdag anyagból és legutóbbi indiai útjáról tart nyilvános vetítést és beszélgetést február 15-én 17-órától a Faluház kiállítótermében, ahol a szünetben (is) megtekinthető Inkey Tibor és Wellesz Ella színházi fényképeiből rendezett Retusált sztárok című fotókiállítás.
Kerekes István előadása nyilvános, várunk rá minden érdeklődőt, aki szeret jó fényképeket nézegetni érdekes beszélgetés közben. A belépés díjtalan!
http://kerekesistvan.com