A Biatorbágyi Fotóklub a FotoVideo Magazinban

Kétoldalas cikkben mutatja be a FotoVideo Magazin a Biatorbágyi Fotóklubot.

FV-magazin„Azt gondoltam, hogy a fotográfia fénykora, a klubok, a műkedvelő társaságok alakulása már a múlté. Az ettől való félelmeimet szerencsére mindig eloszlatja egy-egy újonnan alakult fotóklub anyagának felfedezése, átnézése. (...) Az, hogy 2009-ben a biatorbágyi faluházban összegyűlt 30 ember, akik elhatározták, hogy megalakítják a saját fotóklubjukat, örvendetes tény, sokat elárul a helyi közösség erejéről, jelenlétéről. De a bemutatkozó anyaguk láttán ettől többet jelent a magyar fotográfia életében. Profizmus, igényesség látszik képeiken. S nem utolsó sorban egyedi látásmód. Nem sokkol, mint a mai trendekben szokás, és nem ömlik szemembe a pixeláradat. Láttatnak és elgondolkoztatnak képeik.” – írja az FVM.

Majd így folytatja: „Munkásságuk és elkötelezettségük igazolja az alábbi mondatokat: »a biatorbágyi fotóklub tevékenységével öregbítheti Biatorbágy jó hírnevét, és tartalmas közösségi időtöltést kínál a fotóklub tagjainak, különleges vizuális élményt nyújt a képeikben gyönyörködőknek. Eddigi tevékenységük híre bejárta a környéket, mára már regionális klubként működnek.«”

A 2012/1. szám (103. szám) 44-45. oldalán közzétett írást 11 fotóval illusztrálják. Niksz Gyula, Kristóf István, Győrik Ferenc, Imre Levente, Koncsik Péter, Horváth Erzsi, dr. Grózli Csaba, Maráczi László, Horváth Imre, Tóth Adrienne és Rédey Iván egy-egy fotója ad ízelítőt a klub képeinek kínálatából.