A FIAP művészei

AFIAP-csoportkepA 29. Mafosz Szalon tiszafüredi megnyitóján a Biatorbágyi Fotóklub három tagja – Kristóf István, Imre Levente és Horváth Imre – vehette át a Fédération Internationale de l’Art Photographique (a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség), a FIAP Művésze (AFIAP) minősítésről szóló diplomáját.

A ’FIAP művésze’ (AFIAP) az első a megszerezhető nemzetközi minősítések közül. Olyan alkotóknak ítélhető oda, akik művészi teljesítményére, technikájára és alkotásaira a FIAP által támogatott nemzetközi szalonokon való részvételükkel felfigyelnek.

Erre a minősítésre pályázónak szükséges:

  1. 1 éven keresztül sikerrel résztvennie a FIAP által támogatott nemzetközi szalonokon;
  2. legalább 5 különböző országban megtartott, legalább 10 FIAP által támogatott nemzetközi szalonon való sikeres részvétel;
  3. megszereznie legalább 30 képelfogadást, legalább 10 különböző alkotásra a FIAP által támogatott nemzetközi szalonokon.

A klub három tagja teljesítette e feltételeket és vehette át diplomáját a Mafosz alelnökétől, Fabó Katalintól (E-Mafosz).

AFIAP Kristof IstvanAFIAP Imre LeventeAFIAP Horvath Imre

A fenti csoportkép negyedik szereplője a mosonmagyaróvári Kerekes István, aki néhány hónapja volt klubunk vendége. Ő a FIAP Kiváló Művésze platina fokozatát vette át. Ilyen minősítéssel a világon harminckilencen rendelkeznek. Közülük István a legfiatalabb és az egyetlen magyar. Büszkék vagyunk teljesítményére.

A vele készült riport olvasható az online Természetfotó Magazinban és a Kisalföld napilapban.