I. BIATORBÁGY FOTÓPÁLYÁZAT

Az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja, a Biatorbágyi Fotóklub Egyesület hagyományteremtő céllal fotópályázatot hirdet Biatorbágy címmel.

Pályázati feltételek:   
1.  A pályázat nyitott, minden amatőr és profi fotós részére.

2.  Pályázati kategóriánként egy szerzőtől legfeljebb négy (4) fotó küldhető be, sorozat, képpár nem adható be.

3.  A képeket JPG formátumban kell eljuttatni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. címre, sRGB színmódban. (A biatorbágyiak pályázati anyagaikat leadhatják személyesen, CD-re írva: Biatorbágy, Jókai Mór u. 12-ben. )

4.  A pályázatra beküldhető képek hosszabbik oldala 2500 pixel. A fájlok maximális mérete 2 Mbyte lehet.  A képek és nevezési lap együttes fájlmérete nem haladhatja meg a 15 Mbyte-ot.

A kiállításra beválogatott képeket a rendező klub nagyíttatja le saját költségén 30 × 20 cm-es méretben. (A kiállításon szereplő, lenagyított képet a szerző a kiállítás után megkaphatja.)

A pályázó vállalja, amennyiben képe díjazásra kerül a pályázat során, akkor a szervezőknek eljuttatja a képet nagyobb méretben a kiállítás megrendezése céljából. Ekkor szükséges, hogy a kép hosszabbik oldala minimálisan 45 cm legyen, felbontása 212 DPI. Minden elfogadott kép pályázóját e-mailben értesítenek. (Amennyiben a díjazott képet a rendezőség megkapja a kért nagyobb méretben az adott határidőig, akkor a kiállításon a díjazott képeket nagyobb méretben szerepelteti.)

5.  A képek fájlneve a következő módon kell összeálljon ékezet nélkül:
KategóriaSorszám_Vezetéknév_Keresztnév_Kép_címe.jpg
(pl. A1_Toth_Peter_Darvak_a_vetesen.jpg, B3_Kiss_Janos_Szeretteim.jpg, stb.).

6.  A beérkezett és pályázati kiírásnak megfelelő képek szerzőinek listáját a rendező klub feltünteti a http://www.biatorbagyifotoklub.hu/biatorbagy-fotopalyazat.html oldalon.

7.  A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. A Biatorbágyi Fotóklub Egyesület nem vállal felelősséget a képek tartalmáért.

8.  Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, úgy nem kerülnek zsűrizésre, a pályázati díjat nem fizeti vissza a Biatorbágyi Fotóklub Egyesület a pályázónak.

9.  A rendezőség az elfogadott képeket a kiállítás népszerűsítése érdekében térítés nélkül felhasználhatja a szerző nevének feltüntetésével. A kiállítás anyaga később elérhető lesz a http://www.biatorbagyifotoklub.hu oldalon.

10.  A képek a zsűri elé csak a nevezési díj befizetése után kerülhetnek.  

11.  A zsűri döntése végleges, az ellen fellebbezési lehetőséggel nem lehet élni.

12.  A pályázaton nem vehetnek részt a zsűri, vagy annak közvetlen rokonságába tartozó alkotók.

13.  A pályázati képek mellé nevezési lapot kell mellékelni, melynek mintája itt letölthető.

Kategóriák:
A.    Kötetlen (színes vagy monokróm)
B.    Biatorbágy (színes vagy monokróm)

Megjegyzés: Biatorbágy kategóriába beletartozik Biatorbágy és testvérvárosai (Herbrechtingen, Gyegyóremete, Kiti, Alistál).
A nevezési lap megjegyzés rovatában röviden le kell írni, hogy a „Biatorbágy” kategóriában nevezett kép hol készült, vagy miként kapcsolódik a településhez.
A rendezőség arra kéri az alkotókat, hogy a pályázatot értelmezzék sokoldalúan. Alkotásaik mutassák be a város gazdag épített örökségét, történelmi helyeit, a biatorbágyiak mindennapjait és ünnepeit, az itt élők és az ide dolgozni járók napi munkáját, a gyönyörű természeti környezetet, a várost övező tájakat, és a hely minden vonzerejét. Képeikkel villantsák fel a még fellelhető hagyományokat. Mutassák be a képeken, milyennek látják Biatorbágyot, örökítsék meg testvérvárosaikkal szövődött kapcsolataikat, az ott élők életét. Fotózzák le a Biatorbágyról elszármazott híres embereket, vagy biatorbágyiak a világ más pontján való cselekedetéről szóljanak, esetleg átvitt értelemben fogalmazzák meg Biatorbágyot.
A Biatorbágyi Fotóklub több vezetett fotótúrát is tart a közeljövőben, illetve a város egyéb rendezvényei is kínálnak fotózási alkalmakat. A pályázni kívánók a klub honlapján tájékozódhatnak ezekről, ahol a felkészülésüket segítő további információkat is találhatnak.

Zsűritagok:
1.    Kerekes István, a FIAP platinadiplomás fotóművésze
2.    Molnár Ferenc, EFIAP/b, Csokonai-díjas fotóművész
3.    Horváth Imre EMAFOSZ/b, AFIAP, a BFE elnöke

Nevezési díj:
•    A fotópályázat nevezési díja pályázónként: 1500 Ft.
•    A nevezési díj K&H Bank Zrt.10403208-50526572-85771002 számra utalandó. (Az utalás megjegyzés rovatában feltüntetendő a Szerző neve, valamint a „Pályázat 2012” megjegyzés.)

Díjazás (kategóriánként):
•    I. díj: 20 ezer Ft, és 10 ezer Ft értékű könyvjutalom
•    II. díj 10 ezer Ft, és 10 ezer Ft értékű könyvjutalom
•    III. díj: 10 ezer Ft értékű könyvjutalom
•    Kiemelt képek: Könyvjutalom
•    Különdíjak

Naptár:  
•    Beküldési határidő: 2012. október 10.
•    Zsűrizés határideje: 2012. október 25.
•    Értesítés az eredményről: 2012. november 1.
•    Elfogadott képek nagy méretben küldése: 2012. november 8.
•    Kiállítás megnyitó és díjátadás: 2012. november 17., 17 óra, Biatorbágyi Faluház, 2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 1.
•    Kiállítás utolsó napja: 2012. december 2.

Támogatók:  
A fotópályázatot támogatja Biatorbágy Város Önkormányzata, a Biatorbágyi Faluház és a Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány.