MAFOSZ Szalon 2019

xxxvi mafoszszalonA Biatorbágyi Fotóklub idén is indult a MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége) hagyományos, immáron 36. országos éves fotópályázatán. Papírképes nyomtatott kategóriában az előkelő 2. helyet sikerült megszereznünk, 20 beküldött alkotásunkból 10 került elfogadásra és kiállításra. Itt Révész László klubtársunk az előkelő I. helyet is megszerezte Hullámos textúra című képével, Ritter Antal tagtársunk Reggel című alkotása pedig különdíjban részesült. A digitális kategóriában 6 képünk került a kiállítás anyagába, ezzel a 11. helyet szereztük meg a szalonon elindult 36 fotóklub között.

Bővebben: MAFOSZ Szalon 2019

BFE családi nap 2019

csaldi nap 2019A nyár beköszöntével a Biatorbágyi Fotóklub is pihenőre megy. Az évad zárásaként egy nagyszerű hangulatú családi napot tartottunk a Pákozd-Sukoró Arborétumban. A közös főzés, élvezetes beszélgetések és sok nevetés mellett persze a fotómasinák is kattogtak, a képekből Egressy Orsolya készített összefoglaló filmet.

 

        

Fotóstúra a Dolomitokba

dolomitok 1186503931531753 490746536653750272 oAz olasz testvérklubunkkal közösen töltött hétvégét meghosszabbítva néhány elszánt klubtársunk Bozzai Attila szervezésében 4 napos túrát tett Dél-Ausztriában, az olasz Dolomitokban és Szlovéniában. Bár a hegyekben a május még téli időjárási körülmények között telik, a hideg és a gazdag csapadék mellett szerencsére volt részünk tavaszi napsütésben és persze sok-sok élményben is. Közel 2000 km megtétele során volt szerencsénk eljutni Hochosterwitz várába, a percai földpiramisokhoz, a Braies, Misurina és Bledi tavakhoz, de három elvetemült társunk csodás fotók és tartalmas kaland reményében a Cinque Torri hegyet is megmászta a méteres hóval dacolva.

 

Bővebben: Fotóstúra a Dolomitokba

Testvérklub látogatás Olaszországban

olasz 60433636 1993938294051078 5101401200289382400 oAz olasz Chiaroscuro Fotoclub kedves meghívásának eleget téve május 10-12-én klubunk a földrajzi távolsággal dacolva népes küldöttséggel látogatást tett testvérklubunk főhadiszállásán, Piove di Saccoban, ahol egy közös hétvégét töltöttünk el olasz barátainkkal. 

 

Bővebben: Testvérklub látogatás Olaszországban

Maráczi László - Színes világ a víz alatt és felett - fotókiállítás

maraczi meghvMaráczi László klubtársunk fotóiból nyílik kiállítás a Magyar Természet Napja alkalmából Színes világ: víz alatt és felett címmel az etyeki Magyar Kút könyvtárban. Laci specialitása a víz alatti fotózás, a tárlaton sok ilyen képpel is találkozhatnak majd az érdeklődők.

Megnyitó: 2019 május 21., kedd 18 óra

  

A kiállítást Tessely Zoltán országggyűlési képviselő nyitja meg. A tárlat június 23-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

Kapcsolat / Relazione kiállítás Olaszországban is

plakt piove di sacco

A Chiaroscuro Fotoclub és a Biatorbágyi Fotóklub közös fotókiállítása a nagyszerűen sikerült hazai bemutató után Olaszországban is látható lesz május 10-től Piove di Saccoban a Giovanni Paolo II auditóriumban. A megnyitón klubunk is népes küldöttséggel lesz jelen, mivel testvérklubunk kedves meghívásának eleget téve egy közös hétvégét töltünk el velük, melynek fontos része lesz kiállításunk olasz bemutatója is.Megnyitó ünnepség: 

2019.05.10. péntek 21 óra

Bővebben: Kapcsolat / Relazione kiállítás Olaszországban is

Kapcsolat / Relazione olasz-magyar fotókiállítás

kapcsolat-relazione v02-web s

Olasz testvérklubunk, a Chiaroscuro Fotoclub és a Biatorbágyi Fotóklub közös fotókiállítása a két klub legjobb 30 fotóját bemutató tárlat a megnyitó után két hétig, április 30-ig tekinthető meg Biatorbágyon, aztán kiköltözik az olasz klubhoz és ott is kiállításra kerül.Megnyitó: 2019.04.17. szerda, 18 óra
Biatorbágy, Juhász Ferenc Művelődési Központ (Baross Gábor u. 1.)

A rendezvényen beszédet mondó díszvendégeink: Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere és Gian Luca Borghese, a budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója.

Bővebben: Kapcsolat / Relazione olasz-magyar fotókiállítás

Kércz Tibor - HIPA bronzérem!

krcz hipa 3rd

A fotósok világában kevés rangosabb vetélkedés létezik, mint a dubaji koronaherceg által alapított HIPA fotópályázat, melyen idén 51 ezer fotográfus próbált szerencsét a világ minden szegletéből. Oszlopos klubtársunk, Kércz Tibor is indult a versenyen és sokunk nagy örömére a fekete/fehér kategóriában a 3. helyet érte el.

Tibor március 12-én, a dubai operában tartott színpompás ünnepségen vehette át a díjat, melyhez a Biatorbágyi Fotóklub is büszkén gratulál!

Bővebben: Kércz Tibor - HIPA bronzérem!