Kércz Tibor - HIPA bronzérem!

krcz hipa 3rd

A fotósok világában kevés rangosabb vetélkedés létezik, mint a dubaji koronaherceg által alapított HIPA fotópályázat, melyen idén 51 ezer fotográfus próbált szerencsét a világ minden szegletéből. Oszlopos klubtársunk, Kércz Tibor is indult a versenyen és sokunk nagy örömére a fekete/fehér kategóriában a 3. helyet érte el.

Tibor március 12-én, a dubai operában tartott színpompás ünnepségen vehette át a díjat, melyhez a Biatorbágyi Fotóklub is büszkén gratulál!

Bővebben: Kércz Tibor - HIPA bronzérem!

Kércz Tibor - Fehér vadon természetfotó kiállítás

krcz tibor - fehr vadonKércz Tibor klubtársunk ezúttal Fehér Vadon címmel mutatja be csodás természetfotóit Budapesten, a Várnegyed Galériában (Budapest, Batthyány u. 67.).

Megnyitó: 2019 március 8., péntek 18 óra

  

A kiállítást megnyitja HELTAI CSABA, a National Geographic magazin művészeti vezetője és ZSILA SÁNDOR fotóművész. Közreműködik: Szalai Ági (fuvola), Nagy Tamás (gitár) és Incze Ildikó színművésznő. A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2019 április 06-ig: keddtől szombatig 11-18 óra között.

Bővebben: Kércz Tibor - Fehér vadon természetfotó kiállítás

Megnyertük az Euro FotoArt pályázatot

fotoartÚjabb komoly nemzetközi elismerést kaptunk, ezúttal Romániából. Az Euro Foto Art nemzetközi pályázaton klubtársaink legsikeresebb alkotásaiból válogatott 10 fotóval indultunk, melyek a román zsűritől 9,6 pontátlagot kaptak. Ezzel igen nagy fölénnyel a Biatorbágyi Fotóklub nyerte az EFA klubversenyt európai és világviszonylatban is, az összes induló európai, ázsiai, afrikai fotóklubot is megelőzve.

Bővebben: Megnyertük az Euro FotoArt pályázatot

naturArt Természetfotós Fesztivál

naturart 2019A NaturArt hagyományos Természetfotós Fesztiválját ez évben február 16-án rendezik meg Budapesten, a Corvin Művelődési Házban. Idén az a megtiszteltetés érte klubunkat a Magyar Természetfotósok Szövetsége részéről, hogy bemutatkozási lehetőséget kaptunk ezen a patinás rendezvényen.

Bővebben: naturArt Természetfotós Fesztivál

Jeges lencsék Biatorbágyon is

jeges lencsk2019. február 13. szerdán 18 órakor Biatorbágyra is megérkeznek a Jeges lencsék!

Négy klubtársunk, Horváth Imre, Kaszás Gergő, Niksz Gyula és Rácz Péter tavalyi, Bajkál-tavi túrájukon készült rendkívüli fotóikat mutatják be a Juhász Ferenc Művelődési Központban.

Gyöngyösi János kiállítása

gyngysijani killts2019. február 11. hétfőn 18 órakor nyílik Gyöngyösi János klubtársunk és Gyöngyösi Zoltán festőművész közös kiállítása "Intuíciók egy tőről fakadva" címmel az OTP Bank Galériában.

A színvonalas anyag március 1-ig tekinthető meg hétköznapokon 8 és 18 óra között.

A fotográfia ünnepe Biatorbágyon

bfe csoport1840. augusztus 29. – ez a nap, amikor Magyarországon először készült nyilvános eseményen fénykép – vagy ahogyan akkor nevezték dagerrotípia. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) évente megrendezi e nap tiszteletére ünnepségét. Az idei évben, szeptember 1-jén Biatorbágyon, a Juhász Ferenc Művelődési Központ adott helyet a Magyar Fotográfia Napi rendezvénynek.

Bővebben: A fotográfia ünnepe Biatorbágyon

A Magyar Fotográfia Napja Biatorbágyon

2MFN2018 plakat018. szeptember 1. 11–18 óráig, JFMK színházterem

MFN logo1840. augusztus 29. Ez a nap, amikor Magyarországon először készült nyilvános eseményen fénykép – vagy ahogyan akkor nevezték dagerrotípia. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) évente megrendezi e nap tiszteletére ünnepségét. Az idei évben, szeptember 1-jén Biatorbágyon, a Juhász Ferenc Művelődési Központ ad helyet a FOTÓ-HUNGARIKUM –  mely az elmúlt esztendő(k) jelentős magyar alkotásainak is gyűjteménye  –  vetítettképes előadásnak és könyvbemutatónak.

Bővebben: A Magyar Fotográfia Napja Biatorbágyon