Biatorbágyi Fotó-Kör-Kép

Bia-foto-kor-kep boritoHamarosan, még az idén megjelenik a Tízéves a város – Biatorbágyi Fotó-Kör-Kép című fotóalbum. A kötet 285 fotója a Biatorbágyi Fotóklub képeiből került ki.

Bővebben: Biatorbágyi Fotó-Kör-Kép

VI. Biatorbágy fotópályázat – megnyitó és díjátadó

plakat2017. november 15. 18 óra

„Az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja” címet három ízben is (2012, 2015, 2017) elnyerő Biatorbágyi Fotóklub Egyesület nemzetközi fotópályázatot hirdetett Biatorbágy címmel. Az immár hatodik alkalommal meghirdetett pályázatra beérkezett több mint nyolcszáz fotóból a zsűri által kiválasztott legjobb alkotásokat láthatják az érdeklődők.

A pályázat eredménye      A pályázat katalógusa

A kiállítás megtekinthető 2017. november 22-ig, munkanapokon 10–18 óra között.

Fotó: Lőrincz Zsóka – Torbágy felé

Népek, színek, kultúrák

nepekPillanatok India, Vietnam, Kína és Marokkó lakóinak mindennapjaiból. Szécsényi Zsuzsa fotókiállítása.

Helyszín: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Karinthy Frigyes könyvtára (Budapest, Karinthy Frigyes út 11.)

Nyitva tartás: h–sz–p 14–19, k–cs 10–16-óráig.

A kiállítás 2017. december 1-jéig tekinthető meg.

Győztesek Pannóniában

Pannonia 1Ismét rangos díjakat nyert el a Biatorbágyi Fotóklub alkotóközössége.

A dunántúli fotóműhelyek számára kiírt XX. Pannónia Fotószalont és a X. Pannónia Diaszalont idén Veszprémben rendezték. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa nyitotta meg a kiállítást az Agóra Városi Művelődési Központban. Megnyitójában így fogalmazott: – Noha a magyar nyelvben az amatőr, műkedvelő szavaknak pejoratív értelme van, ez nem színvonalbeli különbséget jelent. A professzionális alkotó abból él, az a hivatása, aminek az amatőr hódol, amit ő szabadidejében szenvedéllyel, elkötelezettséggel, lelkesedéssel végez. A professzionálistól elvárjuk a pontosságot, a magas színvonalat, az amatőr munkától a lelket. Ezek a fotók azonban magas színvonalúak – jelentette ki.

Bővebben: Győztesek Pannóniában

BIATORBÁGY FOTÓPÁLYÁZAT

Bia5bia4 katalogus-1Bia3 boritoVan egy jó képed, amelyik Biatorbágyon készült?
Szoktál fotózni itthon, vagy a település testvérvárosaiban? Időnként megörökíted a város épített örökségét, történelmi helyeit, a biatorbágyiak mindennapjait és ünnepeit, az itt élők és az ide dolgozni járók napi munkáját, a gyönyörű természeti környezetet, a várost övező tájakat?

Ha igen, itt az alkalom, hogy megmutasd a világnak. Dolgozd fel, méretezd be és küldd el a VI. BIATORBÁGY FOTÓPÁLYÁZATra!

A pályázni kívánók a Biatorbágyi Fotóklub honlapján tájékozódhatnak a részletekről, ahol a felkészülésüket segítő további információkat is találhatnak.

Bővebben: BIATORBÁGY FOTÓPÁLYÁZAT

Fény és szárnyak

Feny es szarnyak 250A Balatonfüredi Kulturális Nonprofit Kft. és Kércz Tibor természetfotós tisztelettel meghívja Önt, családját és barátait 2017. szeptember 27-én, szerdán 17 órára, a Kisfaludy Galériába (Balatonfüred, Kisfaludy u. 1) a „FÉNY ÉS SZÁRNYAK – pillanatok Japán téli vadvilágából” című kiállítás megnyitó ünnepségére.

A kiállítást megnyitja: Zugor Zoltán vizuális kultúra szakember.

A kiállítás megtekinthető 2017. október 20-ig a Galéria nyitvatartási idejében (szerda–szombat: 12–18)

Fotós barangolásaink

révész250Fotós barangolásaink – Kiss Borbála és Révész László fotókiállítása.

Megtekinthető 2017. szeptember 4–30. között a Szepes Gyula Művelődési Központban (2030 Érd, Alsó u. 9.).

Harmadszor is...

mfn2017 17A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége évente megrendezi Magyar Fotográfia Napi rendezvényét. Az idei évben, augusztus 26-án Szolnokon, az Aba-Novák AGÓRA Kulturális Központ adott helyet a FOTÓ-HUNGARIKUM kiállításnak és könyvbemutatónak. E napra időzítette a szövetség a néhány éve megújult szerkesztésű Fotó-Hungarikum album megjelentetését, mely az elmúlt esztendő(k) jelentős magyar alkotásainak is gyűjteménye.

Évenként ekkor adják át az Év Fotográfusa és az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja kitüntetést. 2017-ben az Év Fotográfusa Kércz Tibor (Biatorbágyi Fotóklub, Vadvilág MTE) 407 pont, 2. helyezett Lakatos Krisztián (Szigetköz Fotóműhely) 393 pont, 3. Rácz Péter (Biatorbágyi Fotóklub) 384 pont. Az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja második helyezettje a Győri Fotóklub Egyesület (1488 pont) és nyertese – 2012 és 2015 után harmadszor is – a Biatorbágyi Fotóklub Egyesület (2936 pont).

mfn2017 15mfn2017 16mfn2017 06

Bővebben: Harmadszor is...