Karikó János Művészeti Díj – 2016

muveszetidij3Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elismerve az eddig végzett tevékenységét „KARIKÓ JÁNOS MŰVÉSZETI DÍJ” kitüntetést adományozott a BIATORBÁGYI FOTÓKLUB EGYESÜLET részére. A díjat 2016. április 16-án a Pászti-napok zárórendezvényén vehették át a klub jelenlévő tagjai a város alpolgármesterétől, Varga Lászlótól.

Meglepetésként egy fényképezőgépet is kapott a társaság. Igaz, ezzel nehéz lenne fényképezni, mert egy tortát rejtett a "gépváz"...

muveszetidij1muveszetidijmuveszetidij2

Részlet az oklevélről: "A fotóklub 2009-ben alakult néhány nem hivatásos fotós részvételével. A mára hatvannál is több tagot számláló klub tagjai közül jó néhányan a hazai és nemzetközi szakmai szervezetek arany, ezüst és bronz minősítéseit érdemelték ki. Fényképeik számtalan kiadvány illusztrációjául szolgáltak. Az egyesület szakmai és baráti kapcsolatokat ápol más műhelyekkel, köztük több határon túli magyar fotós közösséggel. 2012 óta évente meghirdetik a Biatorbágy Fotópályázatot, amely kiemelkedő színvonalával városi rendezvény rangjára emelkedett. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségétől a fotóklub 2012-ben és 2015-ben is elnyerte az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja címet, ezzel is öregbítve városunk jó hírnevét."

További részletek