Biatorbágyi Fotó-Kör-Kép

Bia-foto-kor-kep boritoHamarosan, még 2017-ben megjelenik a Tízéves a város – Biatorbágyi Fotó-Kör-Kép című fotóalbum. A kötet 285 fotója a Biatorbágyi Fotóklub 31 tagjának képeiből került ki.

E kötet egyenes folytatása a 2009-ben megjelent, Horváth Imre által fényképezett és szerkesztett Biatorbágyi körkép című albumnak. Akkor a könyvvel Biatorbágy szépségére, csodálatos tájaira, épített környezetünk sokszínűségére kívánta felhívni a figyelmet a könyv képeit egy év természeti körforgásába rendezve. Az albumba nem kerültek rendezvényfotók. „Ezeket – és más tematika szerint összeállított képsorokat – a későbbiekben külön kötetben szeretnénk megjelentetni, remélhetőleg már az alakulóban lévő biatorbágyi fotóklub alkotó kedvű tagjainak segítségével” – írta akkor az ajánlóban.
A Biatorbágyi Fotóklub azóta megszületett, az ország egyik legsikeresebb alkotóközösségévé nőtte ki magát. Biatorbágy várossá nyilvánításának tízéves évfordulója pedig kínálta az alkalmat, hogy a fentebb említett reménybeli fotóalbumot valóra váltsuk. A képek egyik alapforrását a már hatodik éve megrendezett Biatorbágy Fotópályázat Biatorbágy kategóriájának képei adták. A másik nagy szelet továbbra is Horváth Imre fotóanyagából került ki. S ehhez járult a biatorbágyi fotókör kollekciója. Így most az albumot lapozók a Biatorbágyi Körkép folytatását a Biatorbágyi Fotó-Kör-Képet tarthatják a kezükben.
Most az azóta rögzített természeti szépségek és épített környezet mellett az elmúlt tíz év néhány rendezvényét is felvillantottuk, megmutatjuk egy-két egyesület tevékenységét, reflektorfénybe kerülnek sport- és kulturális események, valamint egy-egy beruházás megvalósulást, avatását is felidézhetjük.
Köszönjük Biatorbágy önkormányzatának a kötet megjelentetéséhez nyújtott segítségét.