Világraszóló egyéni és csapatsikerek

fefefotocomedywildlifeA Biatorbágyi Fotóklub két tagja is kiemelkedő sikert ért el képeivel.
Kércz Tibor a Comedy Wildlife Photography Awards ötezer fotósa között győzött és nyerte el az abszolút fődíjat Segítség! című kuvikos fotójával, Szabó Ferenc pedig a Reisefoto des Jahres 2017 fotópályázatán tette ezt Üvegtigris című alkotásával.

A Fotóklub idén is indult a FIAP világkupáján, és 201 klub között a 25 helyezést érte el.

December 13-án volt a nemzetközi Comedy Wildlife Photography Awards (Humoros témájú természetfotó pályázat) díjátadója és a legjobb 40 kép kiállításának megnyitója Londonban, a Tower-hídtól pár percre, az Underdog Gallery-ben. A világpályázatra 86 országból közel 5000 nevezés érkezett. A nemzetközi zsűri a 4 kategória (földi, vízi, légi és portfolió) győztesét díjazta és a kategória győztesek közül választották ki az abszolút fődíj győztest. A Kércz Tibor kuvikokról készült fotóival megnyerte a portfolió kategóriát és ő kapta meg a fődíjat, a Comedy Wildlife Photographer of the Year 2017 címet, az ezzel járó trófeát (melyet rokkant művészek készítettek Tanzániában), valamint egy kenyai fotó-szafarit két fő részére a Masai Mara Nemzeti Parkba. A

További részletek, interjú a BBC-nél, és a National Geographicban

A CEWE az idén is kiírta a Reisefoto des Jahres 201" fotópályázatát. Három kategóriában – emberek és találkozásaik, tájak és építészet, vadvilág – összesen 12 ezer fotót neveztek be.  Szabó Ferencnek Üvegtigris című fotójával sikerült az öt tagú zsűri figyelmét felkelteni, és elhozta vele a verseny fődíját. A fotóval egy érdekes pillanatot, egy abszurd helyzetet kapott el. "Hogy is kerül a domb tetejére, egy fa mellé ez a lakókocsi?! Annyira inspiráló volt és annyira oda nem illő, hogy ez ragadott meg valójában” – mondta a fotós.

A pályázat díjazott művei, interjú

41 országból 201 fotóklub 4020 képpel nevezett a FIAP Világkupára. A Biatorbágyi Fotóklub által küldött 20 képből 9-et válogatott be a zsűri a kiállításra.
Kércz Tibor, Szabó Ferenc és Kristóf István 2-2 képét, Nast Krisztina, Rácz Péter és Lőrincz Zsóka 1-1 fotóját fogadták el. Ezzel 313 pontot szerzett a csapat, ami a 25–28. helyhez volt elegendő. (Tavaly 34. volt a BFE.)
További magyar indulók:
70–71. az Óbudai Fotóklub 294 ponttal
122–123 a Miskolci Fotóklub 273 ponttal
140–141 a Vadvilág Fotóklub 265 ponttal
1. lett az ír Catchlight Camera Club (353 pont), a következő hat helyen Egyesült Királyság klubjai, köztük az a WIGAN 10 FOTO CLUB, amelyik az elmúlt 10-12 versenyen rendre első második lett. Most is második 349 ponttal.