A Magyar Fotográfia Napja Biatorbágyon

2MFN2018 plakat018. szeptember 1. 11–18 óráig, JFMK színházterem

MFN logo1840. augusztus 29. Ez a nap, amikor Magyarországon először készült nyilvános eseményen fénykép – vagy ahogyan akkor nevezték dagerrotípia. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) évente megrendezi e nap tiszteletére ünnepségét. Az idei évben, szeptember 1-jén Biatorbágyon, a Juhász Ferenc Művelődési Központ ad helyet a FOTÓ-HUNGARIKUM –  mely az elmúlt esztendő(k) jelentős magyar alkotásainak is gyűjteménye  –  vetítettképes előadásnak és könyvbemutatónak.

korkép boritoDélelőtt 9 órától fotózási lehetőség (Biatorbágy, Iharos, illetve a Biatorbágyi Lovas Napok)

Délután 14 órától  a színházteremben rendezvények sora követi egymást.

Bemutatkozik a házigazda Biatorbágyi Fotóklub több helyi témájú vagy helybéli alkotójú tagjának diaporámáival.

Könyvbemutató: Múlt és jelen – Biatorbágyi korképek című Fotóalbum.15.20-tól
  • FOTÓ-HUNGARIKUM –  az elmúlt esztendő(k) jelentős magyar alkotásainak gyűjteménye  –  vetítettképes előadás és könyvbemutató.

FH2018 boritoA MAFOSZ minden esztendőben megrendezi az alkotócsoportjaik legnagyobb közösségi megmérettetését és tevékenységüknek a társadalom felé való bemutatását, a MAFOSZ Szalont. E fotókiállításon tagegyesületeik a közönség elé tárhatják legújabb alkotásaikat. Az idei már a harmincötödik volt. Az eseménysorozaton levetítjük a szalon képeit, és átadjuk a még át nem vett díjakat.

A fotográfia területén kiemelkedő személyek érdemeinek elismerésére a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége fotóművészeti minősítési rendszert alkotott. A MAFOSZ fotóművészeti diplomákat is átadjuk, portfóliókat levetítjük e napon.

Évenként ekkor adjuk át az Év Fotográfusa és az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja kitüntetést.

A MAFOSZ képviseli Magyarországot a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetségben (Fédération Internationale de l’Art Photographique), a FIAP tagjaként részt vesz annak életében. A nemzetközi szövetség fotóművészeti diplomáit a MAFOSZ segítségével lehet elérni. Az idei díjazottak is itt vehetik át diplomáikat, portfólióikat levetítjük.


17 órától
  • Bajkál-expedíció: a BFE négy tagjának márciusi szibériai útjából készült Jeges lencsék című film vetítése, élménybeszámoló.

A rendezvény ingyenes és nyilvános. Mindenkit szeretettel várunk, akik kíváncsiak a világra, illetve a magyar fotográfia jelenére vagy a helyi alkotóközösségre.

baikal