Nemzetközi fotópályázat avagy Biatorbágy nevét ízlelgetik szerte a világban

 MG 9917 tn- Versenyezni voltak?

- Igen.

- És maguk lettek az elsők?

- Igen!

- Gratulálok! Jó utat!

 

A fenti pár szavas beszélgetésnek lehetett fültanúja, aki az ártándi határátkelőnél a kocsink közelében állt, mikor Váradról hazafelé jövet a határőr belenézett a csomagtartónkba. Egy jókora serleg mosolygott vissza a szolgálatban lévő rendőrre. A Biatorbágyi Fotóklub Egyesület (BFE) újabb trófeája, melyet a nagyváradi Euro Foto Art Association (EFA) 2020-as nemzetközi pályázatán nyertünk. A megmérettetésen tizenhárom ország harminc fotóklubja szerepelt. Indultak cseh, egyiptomi, indiai, iráni, japán, kínai, olasz, orosz, román, szaud arábiai, szerb, ukrán és magyar fotóklubok. A beadott tíz pályamunkánk közöl - egyedüliként - mind a tízet elfogadták, kiállításra javasolták. A pályázat hozadéka, hogy meghívták egyesületünket a nagykárolyi Károlyi kastélyba, illetve Nagyváradra a díjátadóval egy időben felavatott FIAP (Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség) kiállítási központjába egy-egy kiállításra.

A díjátadón a közel száz jelenlévő között volt Joan Burgues Martisella úr (Andorra), a FIAP alelnöke, a FIAP Kiállítási Központ igazgatója, Ioannis Lykouris úr (Görögország) a FIAP főtitkára, Georg S. Holzmann úr (Németország) a zsűri elnöke, dr. Ramona Novicov (Románia) a zsűri tagja illetve Tóth István úr (Románia) az EFA elnöke, fotóművész, a kiállítás és az esemény rendezője.

A zsűri tagjai voltak: Georg S.Holzmann E. fotóművész (Németország), dr. Ramona Novicov műkritikus (Románia), Paul Bock fotóművész (USA).

                                                                                  Bozzai Attila, a BFE elnöke

További képet itt találhatóak.

Fotók - Jandó Zsuzsa