Bajkál Projekt

Egy kalandos utazást tettünk páran a klubból Szibériába, a befagyott Bajkál tóra.

A Bajkál tó a világ legnagyobb édesvízű tava, hossza 635 km és a legnagyobb mélysége 1642 m. Télen akár 1,5 m mélyen is befagy. Régebben előfordult, hogy a transszibériai expressz is ezen közlekedett télen. Mi csak egy UAZ-zal hajtottunk rá, hogy minél több arcát tudjuk megmutatni.

10 napon keresztül fényképeztünk éjjel-nappal, a néha –20 celsius fok alatti hőmérsékletben. Kalandunkról készítettünk egy filmet, amiben bemutatjuk azt a csodás jeges világot, amivel ott találkoztunk. Megmutatjuk a fényképek készítésének kulisszatitkait.

Ennek a filmnek a beharangozóját láthatjátok most.

Bajkal projekt

Kiállítás: 5 éves a fotóklub

5evÖtéves a Biatorbágyi Fotóklub. 2009 decemberében közel harminc érdeklődővel indult el a fotóklub tevékenysége. A résztvevők kinyilvánították, hogy egyesületté kívánnak alakulni.

Felvételt nyertünk a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségébe. Együttműködési megállapodást kötöttünk a Pannónia Fotóművészeti Fórummal. Az elmúlt öt évben kisebb, nagyobb sikereket értünk el.

2012-ben a 29. Mafosz Szalonon a teljes kollekció összpontszáma szerint az induló 64 magyar fotóklub közül az első, a szalonra bejutott képek alapján a második helyen végeztünk.

Bővebben: Kiállítás: 5 éves a fotóklub

Szécsényi Zsuzsa kiállítása

KFK Toszkana meghivoSzécsényi Zsuzsa kiállítása a Szabó Ervin Könyvtár Karinthy Frigyes Könyvtárában
(Budapest, Karinthy Frigyes u. 11.)

Megtekinthető: 2015. május 10-éig.