Gyimesi ritmusok

gyim zsu4411-last2018. október 11-én este klubunk 5 fős kis csapata Mekli Zoli vezetésével a gyimesi tájak felé vette az irányt. Hosszú, fárasztó út után a Kőrösfeketetói vásárt ébresztettük a kattogó gépeinkkel. Az igazi jellegzetes arcoknak még korán volt ugyan, de azért sikerült elcsípnünk pár jó pillanatot. Gyimes szép fényekkel és csodás őszi színekkel fogadott. Ott mintha megállt volna az idő, szekerek, tehenek poroszkálnak az úton, nincs kapkodás, rohanás. Szeretettel fogadtak bennünket és szívesen beszélgettek, ami jó lehetőséget adott a portrézásra.

Bővebben: Gyimesi ritmusok

Olasz testvérklub

44628843 2036524383037167 1513049066357915648 o
Az elmúlt hétvégénk sem telt események nélkül, október 19-20-án új külföldi testvérklubunkat láthattuk vendégül. Az olasz Fotoclub ChiaroScuro részéről volt szerencsénk találkozni Sandra Zagolin elnökkel, akit a klub néhány tagja, Cristina Sartorello, Paola de Paoli, Stefano Fiorini, Gianluca Sambo is elkísért. A 2 napos kiadós programban közös fotózások, vacsorák, beszélgetések, bemutatók és nem kevés vidámság szerepelt, oszlopos klubtagunk, Kércz Tibor gondos szervezésében.

Bővebben: Olasz testvérklub

Gábos Orsolya - Első Lépések

gabos orsolya originalEzt a kiállítást július végén álmodtam meg,amikor elhatároztam,hogy az augusztusi fizetésem erre fogom költeni. Kb 5 helyre írtam,de mind visszautasítottak. Már majdnem feladtam,amikor a könyvtár válaszolt,hogy nagy örömmel adnak nekem lehetőséget ennek megrendezésére. Azóta próbálom úgy igazgatni a dolgokat,hogy minden tökéletes legyen,de persze titkon tudom,hogy soha semmi sem tökéletes. A kiállításon a fotóim mellet szerepelni fog több versem és egy pasztel rajzom is. Nem ismerek lehetetlent és talán ez a tulajdonságom is hozzá járult ahhoz,hogy ez létre tudjon jönni.

Megynitó időpontja: 2018 október 19 (péntek) 17 óra
Helyszín: Nagy Károly Városi Könyvtár
Bicske,Kisfaludy u. 29.

Megtekinthető:október 19-november 16

MILC revolution - Kigyós Lajos beszámolója

milc tn

Dr. Varanka Zsolt előadása BFE klubnapon 2018. október 2-án.
Az előadás fő témái:

- A MILC régebben és most, vagy DSLR.
- Piaci körkép, ipari trend, professzionális elvárások.
- Az én utam - miért?
- Saját tapasztalatok (tájkép, portré, esemény).
- Hogyan tovább?

Bővebben: MILC revolution - Kigyós Lajos beszámolója

Bajkál Projekt

Egy kalandos utazást tettünk páran a klubból Szibériába, a befagyott Bajkál tóra.

A Bajkál tó a világ legnagyobb édesvízű tava, hossza 635 km és a legnagyobb mélysége 1642 m. Télen akár 1,5 m mélyen is befagy. Régebben előfordult, hogy a transszibériai expressz is ezen közlekedett télen. Mi csak egy UAZ-zal hajtottunk rá, hogy minél több arcát tudjuk megmutatni.

10 napon keresztül fényképeztünk éjjel-nappal, a néha –20 celsius fok alatti hőmérsékletben. Kalandunkról készítettünk egy filmet, amiben bemutatjuk azt a csodás jeges világot, amivel ott találkoztunk. Megmutatjuk a fényképek készítésének kulisszatitkait.

Ennek a filmnek a beharangozóját láthatjátok most.

Bajkal projekt

Kiállítás: 5 éves a fotóklub

5evÖtéves a Biatorbágyi Fotóklub. 2009 decemberében közel harminc érdeklődővel indult el a fotóklub tevékenysége. A résztvevők kinyilvánították, hogy egyesületté kívánnak alakulni.

Felvételt nyertünk a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségébe. Együttműködési megállapodást kötöttünk a Pannónia Fotóművészeti Fórummal. Az elmúlt öt évben kisebb, nagyobb sikereket értünk el.

2012-ben a 29. Mafosz Szalonon a teljes kollekció összpontszáma szerint az induló 64 magyar fotóklub közül az első, a szalonra bejutott képek alapján a második helyen végeztünk.

Bővebben: Kiállítás: 5 éves a fotóklub

Szécsényi Zsuzsa kiállítása

KFK Toszkana meghivoSzécsényi Zsuzsa kiállítása a Szabó Ervin Könyvtár Karinthy Frigyes Könyvtárában
(Budapest, Karinthy Frigyes u. 11.)

Megtekinthető: 2015. május 10-éig.