2018 utolsó klubnapja

2018 evzaro 01December 12-én tartottuk a 2018. év utolsó klubnapját. Az estét klubtársaink idei legsikeresebb képeinek vetítésével indítottuk, majd összegeztük az évet. Niksz Gyula klubelnök köszönetet mondott mindenkinek, aki valamilyen módon hozzátett a klub életéhez, rendszeresen részt vett a klub programjain, azaz számíthatunk rá. Megnézhettünk egy filmet is, mely a klub ez évi rendezvényeit, eseményeit és tevékenységeit mutatta be. Az ilyen összefoglalókat nézve szembesülünk vele, mennyire klassz csapat vagyunk! Persze aki aktív klubtag, ezt eddig is tudta… Jó egy ilyen fantasztikus társaság tagja lenni!


Az ünnepség kötetlen beszélgetéssel és az étkek elfogyasztásával folytatódott. Fotóztunk is… egymást, elvégre ez egy fotóklub. A klub női tagjairól külön képek készültek, aztán persze csoportkép is. A BFE ezúton is boldog ünnepeket kíván mindenkinek!

"Bár az utolsó pillanatban dőlt el, hogy ott tudok-e lenni és az ott létem betegség miatt így is kockázatos volt, de bevállaltam. Nem akartam lemaradni erről a rendezvényről. Ki akarna kimaradni az év utolsó klubnapjáról???" (Gábos Orsolya)

FIAP Világkupa 2018

wc
Nehéz visszafogottan fogalmaznunk, de hatalmas örömünkre a Biatorbágyi Fotóklub az idei FIAP Világkupán 37 ország több száz fotóklubja között a 11. helyezést szerezte meg. A megmérettetésen klubtársaink 20 legsikeresebb és szerintünk legjobb fotójával indultunk, amikkel a hazai babérok után sikerült a világ fotósainak élvonalába is bekerülnünk.

Peron Plusz, avagy fotósok a gyerekekért

peron clip

A Biatorbágyi Önkormányzat és a Juhász Ferenc Művelődési Központ felkérése gyerekeknek szóló előadásokat tartottunk december 1-én. Fotóstársaink ízelítőt adtak a fényfestés, búvárfotózás, digitális utómunka és cseppfotózás trükkjeiből, amit a résztvevő gyerkőcök csillogó szemekkel, sok mosollyal és néha őszinte meglepődéssel háláltak meg.

A VII. Biatorbágy Fotópályázat díjátadó ünnepsége

volgytv
Idei fotópályázatunk lezárásaként november 14-én tartottuk a díjátadó ünnepséget, illetve a pályázaton elismert alkotások kiállításának megnyitóját.

A biatorbágyi Völgyhíd TV is ellátogatott a rendezvényre, és megszólaltatta a nyertes alkotókat. A műsor a képre kattintva tekinthető meg.

Gyimesi ritmusok

gyim zsu4411-last2018. október 11-én este klubunk 5 fős kis csapata Mekli Zoli vezetésével a gyimesi tájak felé vette az irányt. Hosszú, fárasztó út után a Kőrösfeketetói vásárt ébresztettük a kattogó gépeinkkel. Az igazi jellegzetes arcoknak még korán volt ugyan, de azért sikerült elcsípnünk pár jó pillanatot. Gyimes szép fényekkel és csodás őszi színekkel fogadott. Ott mintha megállt volna az idő, szekerek, tehenek poroszkálnak az úton, nincs kapkodás, rohanás. Szeretettel fogadtak bennünket és szívesen beszélgettek, ami jó lehetőséget adott a portrézásra.

Olasz testvérklub

44628843 2036524383037167 1513049066357915648 o
Az elmúlt hétvégénk sem telt események nélkül, október 19-20-án új külföldi testvérklubunkat láthattuk vendégül. Az olasz Fotoclub ChiaroScuro részéről volt szerencsénk találkozni Sandra Zagolin elnökkel, akit a klub néhány tagja, Cristina Sartorello, Paola de Paoli, Stefano Fiorini, Gianluca Sambo is elkísért. A 2 napos kiadós programban közös fotózások, vacsorák, beszélgetések, bemutatók és nem kevés vidámság szerepelt, oszlopos klubtagunk, Kércz Tibor gondos szervezésében.

Gábos Orsolya - Első Lépések

gabos orsolya originalEzt a kiállítást július végén álmodtam meg,amikor elhatároztam,hogy az augusztusi fizetésem erre fogom költeni. Kb 5 helyre írtam,de mind visszautasítottak. Már majdnem feladtam,amikor a könyvtár válaszolt,hogy nagy örömmel adnak nekem lehetőséget ennek megrendezésére. Azóta próbálom úgy igazgatni a dolgokat,hogy minden tökéletes legyen,de persze titkon tudom,hogy soha semmi sem tökéletes. A kiállításon a fotóim mellet szerepelni fog több versem és egy pasztel rajzom is. Nem ismerek lehetetlent és talán ez a tulajdonságom is hozzá járult ahhoz,hogy ez létre tudjon jönni.

Megynitó időpontja: 2018 október 19 (péntek) 17 óra
Helyszín: Nagy Károly Városi Könyvtár
Bicske,Kisfaludy u. 29.

Megtekinthető:október 19-november 16

MILC revolution - Kigyós Lajos beszámolója

milc tn

Dr. Varanka Zsolt előadása BFE klubnapon 2018. október 2-án.
Az előadás fő témái:

- A MILC régebben és most, vagy DSLR.
- Piaci körkép, ipari trend, professzionális elvárások.
- Az én utam - miért?
- Saját tapasztalatok (tájkép, portré, esemény).
- Hogyan tovább?