IV. Biatorbágy Fotópályázat – 2015

Schafer András Alkony a Viaduktonflag hu flag en

Az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja 2012 és 2015 címet elnyert Biatorbágyi Fotóklub Egyesület nemzetközi fotópályázatot hirdet Biatorbágy címmel. A pályázatot a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége is támogatja.
Pályázati feltételek:

1. A pályázat nyitott, minden amatőr és profi fotós részére.
2. Pályázati kategóriánként egy szerzőtől legfeljebb négy (4) fotó küldhető be, sorozat, képpár nem adható be.
3. A képeket JPG formátumban kell eljuttatni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. címre, sRGB színmódban.
4. A pályázatra beküldhető képek hosszabbik oldala 2500 pixel. A fájlok maximális mérete 2 Mbyte lehet. (A pályázónak rendelkeznie kell a képek 3800 pixel nagyságú változatával, mert díjazás esetén ebben a méretben kéri be a rendezőség.) A képek és nevezési lap együttes fájlmérete nem haladhatja meg a 15 Mbyte-ot. A kiállításra beválogatott képeket a rendező klub nagyíttatja le 30 × 20 cm-es méretben.
5. A képek fájlneve ékezet nélkül: KategóriaSorszám_Vezetéknév_Keresztnév_Kép_címe.jpg (pl. A1_Toth_Peter_Darvak_a_vetesen.jpg, B3_Kiss_Janos_Szeretteim.jpg, stb.).
Kristof Istvan A hatarban6. A beérkezett és pályázati kiírásnak megfelelő képek szerzőinek listáját a rendező klub feltünteti a http://www.biatorbagyifotoklub.hu/biatorbagy-fotopalyazat.html oldalon.
7. A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a képek személyiségi jogi engedélyeivel. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a BFE-t mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.
schafer andras latomas8. Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, úgy nem kerülnek zsűrizésre, a pályázati díjat nem fizeti vissza a Biatorbágyi Fotóklub Egyesület a pályázónak.
9. A rendezőség az elfogadott képeket a kiállítás népszerűsítése érdekében térítés nélkül felhasználhatja a szerző nevének feltüntetésével, a kiállítás anyaga később elérhető lesz a http://www.biatorbagyifotoklub.hu oldalon és a pályázatról készülő katalógusban. A fotók ettől eltérő célokra való felhasználására a BFE csak a pályázóval kötendő külön szerződés alapján jogosult.
10. A képek a zsűri elé csak a nevezési díj befizetése után kerülhetnek.

11.  A zsűri döntése végleges, az ellen fellebbezési lehetőséggel nem lehet élni.

12.  A pályázati képek mellé nevezési lapot kell mellékelni, melynek mintája letölthető itt.

danis janos oszi  reggel remetenKategóriák:
A. Kötetlen (színes vagy monokróm)
B. Biatorbágy (színes vagy monokróm). A képek fejezzék ki a "biatorbágyiságot" a fotóművészet eszközeivel. Biatorbágy kategóriába beletartozik Biatorbágy és testvérvárosai (Herbrechtingen, Gyergyóremete, Kiti, Alistál, Nagydobrony). A nevezési lap megjegyzés rovatában röviden le kell írni, hogy a „Biatorbágy” kategóriában nevezett kép hol készült, vagy miként kapcsolódik a településhez. A rendezőség arra kéri az alkotókat, hogy a pályázatot értelmezzék sokoldalúan. Alkotásaik mutassák be a város gazdag épített örökségét, történelmi helyeit, a biatorbágyiak mindennapjait és ünnepeit, az itt élők és az ide dolgozni járók napi munkáját, a gyönyörű természeti környezetet, a várost övező tájakat, és a hely minden vonzerejét. Képeikkel villantsák fel a még fellelhető hagyományokat. Mutassák be a képeken, milyennek látják Biatorbágyot, örökítsék meg testvérvárosaikkal szövődött kapcsolataikat, az ott élők életét. Fotózzák le a Biatorbágyról elszármazott híres embereket, vagy biatorbágyiak a világ más pontján való cselekedetéről szóljanak, esetleg átvitt értelemben fogalmazzák meg Biatorbágyot. A Biatorbágyi Fotóklub több vezetett fotótúrát is tart a közeljövőben, illetve a város egyéb rendezvényei is kínálnak fotózási alkalmakat. A pályázni kívánók a klub honlapján tájékozódhatnak ezekről, ahol a felkészülésüket segítő további információkat is találhatnak.

Zsűritagok:
1.    Kerekes István, a FIAP platinadiplomás fotóművésze
2.    Molnár Ferenc, EFIAP/g, Csokonai-díjas fotóművész
3.    Biatorbágy város önkormányzatának delegáltja

Nevezési díj:
•    A fotópályázat nevezési díja pályázónként: 2000 Ft.
•    A nevezési díj K&H Bank Zrt.10403208-50526572-85771002 számra utalandó. (Az utalás megjegyzés rovatában feltüntetendő a Szerző neve, valamint a „Pályázat 2015” megjegyzés.)

Díjazás
Kötetlen kategória:

•    I–III. helyezett és a kiemelt képek: Könyvjutalom
Biatorbágy kategória
•    I. hely: 25 ezer Ft és könyvjutalom
•    II. hely: 15 ezer Ft és könyvjutalom
•    III. hely: 10 ezer Ft és könyvjutalom
•    Kiemelt képek: Könyvjutalom
Legjobb alkotó: 50 ezer Ft és MAFOSZ-plakett

Naptár:  
•    Beküldési határidő: 2015. szeptember 30.
•    Zsűrizés határideje: 2015. október vége.
•    Értesítés az eredményről: 2015. november 1.
•    Elfogadott képek nagy méretben küldése: 2015. november 8.
•    Kiállítás megnyitó és díjátadás: 2015. november 25., Biatorbágyi Faluház, 2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 1.

Támogatók:  
A fotópályázatot támogatja Biatorbágy Város Önkormányzata, MAFOSZ, a Biatorbágyi Faluház és a Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány.