Hasznos információk

Schafer András Alkony a ViaduktonBiatorbágy címmel nyílt fotópályázatot hirdet a Biatorbágyi Fotóklub három kategóriában. A Biatorbágy kategóriába beletartozik Biatorbágy és testvérvárosai (Herbrechtingen, Gyergyóremete, Kiti, Alistál, Nagydobrony).
A rendezőség arra kéri az alkotókat, hogy a pályázatot értelmezzék sokoldalúan. Alkotásaik mutassák be a város gazdag épített örökségét, történelmi helyeit, a biatorbágyiak mindennapjait és ünnepeit, az itt élők és az ide dolgozni járók napi danis janos oszi  reggel remetenmunkáját, a gyönyörű természeti környezetet, a várost övező tájakat, és a hely minden vonzerejét. Képeikkel villantsák fel a még fellelhető hagyományokat. Mutassák be a képeken, milyennek látják Biatorbágyot, örökítsék meg testvérvárosaikkal szövődött kapcsolataikat, az ott élők életét. Fotózzák le a Biatorbágyról elszármazott híres embereket, vagy biatorbágyiak a világ más pontján való cselekedetéről szóljanak, esetleg átvitt értelemben fogalmazzák meg Biatorbágyot.


korkepBia-foto-kor-kep boritoA pályázni kívánók a klub honlapján a felkészülésüket segítő további információkat is találhatnak. A felkészülést segítheti a Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány kiadásában megjelent Biatorbágyi körkép, a Fotóklub kiadásában megjelent Tízéves a város című fotóalbum, vagy a Biatorbágy város 1192–1966–2007 című könyv, illetve más biatorbágyi kiadványok és biatorbágyi honlapok.

varoskonyvcimlapA fotópályázaton részt vehet bárki: aki ott él, vagy járt már Biatorbágyon az elmúlt években, netán most fogja felkeresni, hogy megismerje, s közben magába szívja e Budapest közeli, 820 éves település atmoszféráját, üde levegőjét, s képein magával vigye Biatorbágy csodálatos látványát.

A Biatorbágyi Fotóklub a pályázat anyagából kiállítást rendez, melyet november végére tervez.

A részletes pályázati kiírást közzéteszi a Mafosz Fotósélet hírlevelében éppúgy, mint a klub honlapján: www.biatorbagyifotoklub.hu

A fotópályázatot támogatja Biatorbágy város önkormányzata, a Krónikás Bt. és a Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány.