Zöldút

zoldut3BudaVidék Zöldút Szövetség Biatorbágyi találkozó 2018. május 6.

A BudaVidék Zöldút Szövetség szervezésében idén Biatorbágyon gyűltek össze a Zsámbéki-medence kerékpárosai. Május 6-án Biatorbágy, Budakeszi, Budajenő, Herceghalom, Perbál, Telki, Tök és Zsámbék lelkes polgárai kerekeztek el a Viadukt közeli lovas pályához. A Szövetséget néhány környezetvédő civil szervezet alapította tizenegy éve.
Kerékpáros találkozóikon minden évben más település látja vendégül a résztvevőket.
Varga László, Biatorbágy alpolgármestere köszöntötte a közel félszáz bicajost.
Biatorbágyi esemény a BFE részvétele nélkül nehezen elképzelhető.

Alkonyattól pirkadatig

Évente több pályázatot rendez a Prizma Kör. Örvendetesen, újabban már a MAFOSZ szabályzatának megfelelően, így az itt elért sikerek is beleszámítanak a fotóművészeti minősítési rendszerbe. Ezzel a lehetőséggel éltek a Biatorbágyi Fotóklub tagjai, sokan neveztek és értek el eredményeket e pályázaton. A pályázat részletes eredménye, a díjazott képek a Fotóséletben!

BFE 2018 04 14 999 1BFE 2018 04 14 999 4

I. Nemzetközi Homoród-menti Fotótábor - a résztvevők szemével

Csoportkep2017. szeptember 4–9. között került megrendezésre Erdélyben a Hargita megyei Abásfalván az I. Nemzetközi Homoród-menti Fotótábor, melyen 25 fotós vett részt 16 településről (Baja, Bicske, Biatorbágy, Budapest, Csíkszereda, Gödöllő, Győr, Homoródszentmárton, Homoródszentpál, Nagykároly, Perbete, Sopron, Székelyudvarhely, Uszód, Vác, Zsámbék). Több fotóklubbot képviseltek: Bajai Duna Fotóklub Egyesület, Biatorbágyi Fotóklub Egyesület, Budapesti Kőbányai Fotóklub, Csíkszeredai Prisma Fotóklub Egyesület, Forte Fotóklub Vác, Győri Fotóklub Egyesület, Helios Fotóklub Komárno, Homoródszentpáli Homoród Fotóklub, Kalocsai Dunatáj Fotókör, Magyar Fotóművészek Világszövetsége, Nagykárolyi Vasile Vénig László Fotóklub, Soproni Fotóklub Egyesület, Székelyudvarhelyi Orbán Balázs Fotóklub, TEMI FMH Imagine Fotóklub, Zsámbéki Fotós Szalon.

Füst a tér felett

kercztibor 1Egyik vasárnap reggel klubunk egy kisebb csapata találkozott egy hajnali fotózásra. A téma: biatorbágyi fotózás – Fő téri fasor napfelkeltében, megspékelve egy kis akcióval, miszerint is modelljeink az ellenfényes felkelő napban a párából (füstből) besétálnak, illetve bekerekeznek az objektíveink látómezejébe.

Erdélyi villámlátogatás a feketetói vásár

Erdélyi villámlátogatás
a feketetói vásár

Régóta dédelgetett tervünket váltottuk valóra, amikor felkerekedtünk meglátogatni Erdélyben, a híres Feketetói vásárt.
Túránkat négy naposra terveztük, amelyikből az első az oda út nagyváradi pihenővel, majd a negyedik nap ugyanez visszafelé úgyszintén nagyváradi pihenővel. Szükségünk is volt erre a hazaúti megállóra, ugyanis az oda úton folyamatosan esett az eső, ami Nagyváradra érve sem állt el, ezzel pedig lehetetlenné tette a tervezett városfotózást.

Szállásunkra érve, - ami Bánffyhunyadon- volt elállt az eső és másnap reggeltől parádés, igazi fotós időnk volt sok párával, felhővel és napsütéssel.

Az első –a pénteki- napot szántuk a vásár meglátogatására, hiszen ekkor még nem volt az a tömeg, ami a következő két napra volt várható. Odaérve egy leírhatatlan igazi időutazásban volt részünk. 

Egy teljes nap velük

Egy teljes nap velük

bartha csilla tata csaladi nap13 tnFotóklubunk három hónapja vetette fel az ötletet, hogy tartsunk családi napot. Ám az első időpont senkinek nem volt jó, ezért elhalasztottuk szeptember 24-ére.

Reggel kilenc órakor gyülekeztünk az előre lefoglalt kempinghelyünkön. Napunk Niksz Gyula vezetésével egy fotós gyakorlattal indult: portrét vagy csoportképet kellet készíteni élfényekben, homályos, világos háttérrel, éles arccal.
Ezután tizenegy órakor a társaság nagy része elment biciklit bérelni, majd indultunk az Öreg-tóhoz. Viszont négyen gyalogosan a Derítő-tavat tűztük ki célul.

13 órakor ebédeltünk, az ebéd lejártával pedig vissza mentünk a kempinghelyünkre. Ahogy visszaérkeztünk kettes párokba rendeződve ismerkedtünk meg egymással. Majd az ismereteinket átadtuk a közösségnek. Sok pozitív és lényegre törő dolgot tudtunk meg a jelenlevőkről.

Díjazva lettünk!

Balint Robert Dij24A biatorbágyi Pászti-napok zárónapján kórustalálkozót rendeztek. A Biatorbágyi Pászti Miklós Vegyes Kórus vendégfellépőnek a Budaörsi Pro Musica Kórust hívta meg. Először a vendéglátók léptek fel. Majd a két kórus előadása között minket is színpadra hívtak, hogy átadják a biatorbágyi képviselő-testület által odaítélt Karikó János Művészeti Díjat. A díjátadó alpolgármester a méltatásban elmondta, hogy ezt képeink színvonalával, sokszínűségével, illetve azzal érdemeltünk ki, hogy kétszer (2012, 2015) lettünk az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja Magyarországon.

Látogatás Irán nagykövetségén

iran2015 0Békésen ettem az irodapark egyik éttermében a pizzámat, amikor megcsörrent a telefonom. A számot kiírta, de nem ismertem. 

Felvettem a telefont és elkerekedett a szemem a hallottak során.
"Jó napot kívánok, XY vagyok Irán budapesti nagykövetségéről..."