„Fény-díjak”

A Biatorbágyi Fotóklub tagjainak egyéni sikereiről tavaly júliusban számoltunk be utoljára. 2011. második félévében Imre Levente 53 fotóját fogadták el 21 nemzetközi szalonon, Kristóf István 38 fotója volt eredményes, Horváth Imre 112 fotóját fogadták el a második félévben itthon és külföldön, de emellett több új tag szerezte meg első FIAP-elfogadását, tartotta meg első önálló kiállítását.

Imre Levente 53 fotóját fogadták el 21 nemzetközi szalonon. Köztük a Riders c. képe Szingapúrban PSS Merit, Vietnámban Vapa Silver Medal, Szlovéniában FIAP Silver Medál díjat nyert, az Acélpárduc című alkotása Finnországban FIAP Honourable Mention elismerésben részesült.
Kristóf István 38 fotója volt eredményes, a Network című fotója FSS Praise díjat nyert, emellett a Kistérségi Fényvadászok regionális pályázatot is megnyerte Vihar előtt c. képével.
Horváth Imre 112 fotóját fogadták el a második félévben itthon és külföldön. Köztük díjazott volt Finnországban a Víz! c. kép (Salon Silver), az Összpontosítás (PSA Gold) és a Fazekas c. kép (Salon HM), az I. Budapest Nemzetközi Digitális Fotópályázat color kategóriájában FIAP bronzmedált nyert a Terefere, a szloveniai Exposed a Hajnal a hűtőtónál (UPI Gold medal). A gömöri Világunk III. Nemzetközi Magyar Fotósok fotópályázatán 3. helyezett: az Utolsó száguldás, különdíjas: a Richelieu, és a TIT Év fotósa – Év fotója országos pályázaton az Egy kert... című fotója nyerte az Év fotója díjat. Emellett a Varázslatos Magyarország júliusi pályázatán a természet szépségei kategóriában 2. helyezett lett a Téltemető, augusztusi egyéb állat kategóriában a Ketten és 3. helyezett a Jövök!, szeptemberben 1. lett a Verseny az életért, az októberi madarak kategóriában 3. a Darutapéta, decemberben 3. helyezett A hetedik c. természetfotója.
Győrik Ferencnek a Kistérségi Fényvadászok regionális versenyén 2. lett a Szent Vendel-kápolna c. képe. Ő is megkezdte a nemzetközi sikereket begyűjteni már négy fotóját választották be különböző FIAP pályázatokra, emellett Botpuszta című fotóját kiállítják a TIT Év fotósa – Év fotója országos pályázaton. Ugyanitt Bartha Csilla Kozák lovas című fotóját is kiállítják. Rédey Ivánnak a gömöri Világunk fotópályázaton Gyermeksors c. fotója magasan értékelt.
Czirbeszné Biró Krisztina is elérte első FIAP-elfogadását a szlovén Exposed-en, tájkép kategóriában az Ősz színei című fotóját állították ki. Horváth Erzsi a budapesti FIAP pályázat fekete-fehér kategóriájában jeleskedett az Ellenpont c. alkotásával. Ugyanitt Niksz Gyula Lassú tánc c. fotója is kiállításra került. Szintén kreatív kategóriában volt eredményes Törökországban Az úton c. alkotásával. Grózli Csabának az újvidéki Animals-en színes kategóriában elfogadták Tlaloc Weeps, Low Tide és a Baker’s girl című fotóit.
Győrik Ferenc: Apró csodák, avagy milyen szép a világ című első önálló fotókiállítása novemberben nyílt a Rózsakerti Baptista Gyülekezet közösségi házban. A klub elnöke megnyitójában arról beszélt, miért is fényképez az ember, és ez a hétköznapi életben mit jelent, amikor meg kell küzdenünk saját „démonainkkal”.
gyf 8659gyf 8663