I. Biatorbágy Fotópályázat megnyitó

fotopalyazat12012. november 17-én Baán Katalin, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének alelnöke nyitotta meg az I. Biatorbágy Fotópályázatot a Biatorbágyi Faluházban. Méltatta a sikeres rendezést, a kiállított képek színvonalát.
Horváth Imre, a Biatorbágyi Fotóklub elnöke szólt arról, hogy a klub az országos fotópályázat megrendezésének gondolata mögé állt, és segítette munkájával a megrendezést. A kiállítás támogatói volak Biatorbágy Város Önkormányzata, a Biatorbágyi Faluház, a Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány és a Ludu Manufaktúra.

Az I. Biatorbágy Fotópályázatra 50 pályázó, 296 alkotást nyújtott be. A Kötetlen kategóriában 46 alkotás látható a színházterem aulájában, a Biatorbágy kategóriában 37 alkotás szerepel a kiállítóterem falán.

fotopalyazat2fotopalyazat3

A díjakat Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere és Hodosi Erika, a Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány elnöke adta át közel 100 fős érdeklődő előtt.

fotopalyazat6fotopalyazat4 fotopalyazat5

fotopalyazat7Baán Katalin, a Mafosz alelnöke jelképesen átadta a helyi közösség előtt is a klub által idén elnyert Év Fotóművészeti Alkotócsoportja díjat, így a közvetlen környezetük is megismerhette és büszke lehet a klub teljesítményére, mellyel öregbítették Biatorbágy jó hírnevét. (Két üvegvitrinben a klub és tagjainak oklevelei, elnyert díjai láthatók.) E díjhoz gratulált Biatorbágy polgármestere is, valamint üdvözölte a hagyományteremtő céllal megrendezett fotópályázatot.

Aki lemaradt a kiállításról december 2-áig még megtekintheti. Helyszíne: Biatorbágyi Faluház, 2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 1.

A pályázat eredménye olvasható, katalógusa letölthető a Fotópályázat menüpontból.