Amikor a lencse elhomályosul…

kiallitasA kiállítás képein családok és gyermekek láthatók, sugárzó vidámsággal, élettel, szeretettel. Ez közös szinte minden képben, hiszen ez egy nyári tábor a Balatonnál. A másik közös tulajdonsága a képeknek, hogy sok gyermekben ma egy másik szív dobog, egy másik máj, egy másik vese teszi a dolgát. Nem tudni pontosan kik lehetnek ők, hiszen az egészséges testvér, az apa, az anya is a képeken van. Talán nem is fontos, hiszen mindannyian boldogok.

Csak a lencse akar elhomályosodni néha, ahogy az objektíven keresztül nézzük az arcokat. Törülgetjük is gyakran… néha lopva a szemünket is, hogy a képek még élesebbek legyenek…

A fotók a „XI. Mi is nyaralunk” balatoni táborban készültek, ahol a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért folytatja szervátültetés utáni rehabilitációs programját. A képeket Horváth Imre, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elnöke, illetve dr. Grózli Csaba, a Biatorbágyi Fotóklub Egyesület tagja készítették, és 60 × 90 cm-es nagyításokon a Magyar Transzplantációs Társaság kongresszusán voltak láthatók Zalakaroson, 2014. november 20–22. között.