2 × Imre

Imre2x 7A Biatorbágyi Fotóklub Egyesület két tagja, Horváth Imre és Imre Levente kiállítása 2015. január 8-án zár a József Attila Művelődési és Konferencia Központ Salgótarjáni Fotógalériájában.

E kiállítás egy állomás, nem végeredmény, s nem rendszerezett tematikus gyűjtemény. Apropója a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség, a FIAP kiváló művésze bronz fokozatának (EFIAP/b) elérése. A falakon látható képek szinte mindegyike volt kiállítva valamelyik nemzetközi fotópályázat tárlatán, jó részük díjat, díjakat is nyert.

A két fotós bár külön-külön úton indult, „közösen” érték el e fotóművészeti elismerést. A Biatorbágyi Fotóklubban megismerve egymást, gyakran mentek együtt fotózni, legyen a cél hajnal három órakor a hortobágyi daruvonulás, vagy a biatorbágyi Bolha-hegy csillagfotózásos éjszakája. De sorolhatnám az alsónémedi vagy rábapatonai agárversenyt, a szolnoki kajak-kenu bajnokságot, a somogybabodi offroad-fesztivált éppúgy, mint a tiszai kérészrajzást vagy rodeót Monorierdőn. Gyakran egymás mellett állva, olykor egymást inspirálva készítették felvételeiket, az alkotások mégis más-más látásmódot tükröznek.

Fotók: Bergh Sándor és Horváth Erzsi

További képek a rendező, Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület honlapjáról.