Cyclercross

cycloross01Levussal azon tanakodtunk, disznótor, vagy kerékpárverseny. Végül úgy döntöttünk, mindkettő :-)

Reggel kiszaladtunk Biatorbágyra, de még a pörzsölésnél tartottak, és nem volt hagymás vér :-( Végül a piacon vettünk magunkhoz némi reggelit, és elmentünk Vácra. A versennyel kapcsolatos információkat itt találhatók: http://vaci-cyclecross.webnode.hu/

Körbesétáltuk a pályát, végül három helyet néztünk ki fotózásra. A pályakitűzésre használt piros-fehér csíkos szalagokat nem a fotósoknak találták ki, ráadásul a fotózásra kinézett három helyből kettő ellenfényes volt. A pálya talaja közepes volt, csak néhány helyen volt sár, és az sem volt mély. A kör vége felé kialakított kacskaringós rész megtréfálta a bringásokat, egy meredek szakaszon alakították ki, amelyet avar fedett. Nem látszott, mely részek csúszósak. A pályán négy akadály, és egy lépcső volt, az akadályokon át kellett emelni a bringákat, a lépcsőn fel kellett cipelni. Mounten bike-ok mellett sok országúti gépet is láttunk, mindkét típussal eredményes lehetett egy jó bringás.

cycloross02  cycloross03  cycloross04


Az első két futam még kisebb létszámmal indult, 15 év alatt, illetve 16-18 év között, aztán a felnőtt kategória meghozta az igazi versenyt. A tömegrajt ellenére hamar széthúzódott a mezőny, az élen élvezetes verseny zajlott. Nekem az első akadályon átugró bringások tetszettek a legjobban, bár a pályakitűzáshez használt piros-fehér szalagok nem tettek jót a fotóknak.

cycloross05  cycloross06  cycloross07

A pálya körül sok fotós volt. Összefutottunk Cservenák Péterrel, a Forte Fotóklub elnökével. Tőle megtudtuk, hogy rajtunk kívül mindenki közülük való... Hosszan sorolta a fotózási lehetőségeket. Levus kinézett egy kálváriát, ahhoz is útbaigazított minket. A felnőtt futam végét már nem vártuk meg, megkerestük a kálváriát, néhány emlékeztető fotó után visszatértünk Biatorbágyra egy kis kostolóra. Bián is tettünk egy kört, Levus megmutatta nekem a főbb fotós csemegéket.