Erdélyi villámlátogatás a feketetói vásár

Erdélyi villámlátogatás
a feketetói vásár

Régóta dédelgetett tervünket váltottuk valóra, amikor felkerekedtünk meglátogatni Erdélyben, a híres Feketetói vásárt.
Túránkat négy naposra terveztük, amelyikből az első az oda út nagyváradi pihenővel, majd a negyedik nap ugyanez visszafelé úgyszintén nagyváradi pihenővel. Szükségünk is volt erre a hazaúti megállóra, ugyanis az oda úton folyamatosan esett az eső, ami Nagyváradra érve sem állt el, ezzel pedig lehetetlenné tette a tervezett városfotózást.

Szállásunkra érve, - ami Bánffyhunyadon- volt elállt az eső és másnap reggeltől parádés, igazi fotós időnk volt sok párával, felhővel és napsütéssel.

Az első –a pénteki- napot szántuk a vásár meglátogatására, hiszen ekkor még nem volt az a tömeg, ami a következő két napra volt várható. Odaérve egy leírhatatlan igazi időutazásban volt részünk. 


Olyan szituációkat és legfőképp embereket láttunk.

 

Elfáradván zsongó fejjel visszatértünk az autónkhoz és elgurultuk a csodálatos Dragan völgybe. 

 

Itt számolatlanul készítettük az érdekesebbnél érdekesebb képeket. Ezen tájfotók készítését folytattuk másnap is amely olyan naplementével ajándékozott meg bennünket amire sokáig emlékezni fogunk. 

Vasárnap reggeli után hazaindultunk, Nagyváradon szikrázóan tiszta idő kék éggel fogadott bennünket. Itt egy hosszabb sétát tettünk a nevezetességeket érintve, majd képektől roskadozó kártyákkal indultunk a határ felé.


 

A résztvevők : Schafer András, Lőrincz Zsóka, Ott Laci, Nagy Jani, Vass Zoli.

A vásár helyszíne

Útvonal Biatorbágyról