Füst a tér felett

kercztibor 1Egyik vasárnap reggel klubunk egy kisebb csapata találkozott egy hajnali fotózásra. A téma: biatorbágyi fotózás – Fő téri fasor napfelkeltében, megspékelve egy kis akcióval, miszerint is modelljeink az ellenfényes felkelő napban a párából (füstből) besétálnak, illetve bekerekeznek az objektíveink látómezejébe.

Segítőink: Imre és Gyula, valamint modelljeink: Kata (Imre lánya), Samu (Kata berni pásztor kutyusa) és Boni (Gyula fia) voltak. Mindenki profi módon tette a dolgát. A füst Imre kreativitását dicséri. Sőt Gyula, a jobb eredmény érdekében, egy aranyszínű kercztibor 2derítőlappal gondoskodott a füst eloszlatásáról.

Hála az egeknek, az emberek még mélyen aludtak, így senkinek nem jutott eszébe ránk hívni a rohamrendőrséget, hogy mit gyújtogatunk :)) Ugyanis az ominózus nap éppen október 23-ára esett. 

Ezt követően autóinkba pattantunk, és átmentünk az Iharosi részre egy erdő fotózásra. Elképzelés ugyanaz mint a város terén, azzal a különbséggel, hogy itt az erdei úton fotóztuk meg modelljeinket. Itt valamivel kevesebb szerencsénk volt ,mivel míg a csoport lassabb tagjai (beleértve jómagamat is) felcaplattak a felázott, sáros erdei meredek ösvényen – nos mit szépítsem a dolgot – addigra elment a fény.  Azért nem adtuk fel, itt is begyújtottunk egy füstbombát, és exponáltunk párat.

Innen a visszaúton egy kis kerülővel megtekintettük a számunkra kevésbé ismert klasszicista stílusban épült kápolnát, ami egykor a Szily család tulajdonában állott. Ez is érdekes fotó témaául szolgálhat...

Köszönet Imrének és Gyulának, hogy ismét tanulhattunk valami újat. Bemutattak egy módszert, melyet a későbbiekben mindenki saját maga is kreatív módon használhat. Reméljük, lelkesedésük nem csillapodik, és  lehetőségünk lesz majd még több ilyen workshopon való részvételre.

Fotók: Gede Károly, Kércz Tibor, Kigyós Lajos,