Varázslatos képek egy kiállításon

vmMárcius 8-ról mindenkinek más jut az eszébe. Van, aki duzzog, mert nem kapott virágot a kedvesétől. Van, aki kétségbeesetten gondol vissza arra, hogy vajon aznap este miként érkezett haza a haverokkal eltöltött névnapi buliból.

Úgy tűnik, ez a nap újabb hagyománnyal bővül. 2011 után ebben az évben is március 8-án kezdődött a Varázslatos Magyarország fotópályázatának a kiállítása a Természettudományi Múzeumban, ami április 25-ig várja a látogatókat.

Emlékszem egy évvel ezelőtt szabadságomat megszakítva utaztam vissza a kiállítás megnyitójára Erdőhorvátiból. Akkor a Lampionok című képemet állították ki. Akkor Erzsi és Imre is megjelent a díjátadón.

Másnap visszautaztam Zemplénbe, hogy folytassam a szabadságom. Nagyon szép a terület, de még a márciusi időszak nem igazán kedvező a természetfotózásra. Ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat unokatesómmal. Minden este elkocsikáztunk Encsre az "Anyukám mondta" étterembe. Nagyon híres étterem, fantasztikus kajákat lehet ott enni.

Imre Levente EmergencyMárcius 10-én onnan tartottunk vissza a szállásunkra Erdőhorvátiba. A környéken ebben az időszakban égetik a legelőket az éjszakai órákban. Nem túl szabályos, de a hatóságok tehetetlenek. Pont az út mellett volt egy ilyen égetés.

Álljunk meg, fotózd le!”, mondta unokatesóm. „Vacak, sötét van, tökre fúj a szél.” – próbáltam hárítani. De addig mondta, míg végül berágtam. „OK, vazze... Megállok, de úgy sem lesz jó...”

Azt hiszem, ezt soha nem fogom elfelejteni. A Varázslatos Magyarország idei kiállítás megnyitóján is eszembe jutott, amikor ott álltam a kép előtt. Egyelőre az egyetlen képem, amivel egy másik pályázaton pénzjutalmat is kaptam.

Sokan jöttek el a kiállítás megnyitóra. A Horváth családot most Kata is képviselte. Szükség volt rá, mert valakinek cipelni kellett Imre fotós felszerelését.

Imre most már nem csak látogatóként jött. Három képe látható a kiállításon.

horvath imre race for lifehorvath imre whitehorvath imre swarming

Szebbnél-szebb képek vannak kiakasztva a falra, nagyon jó minőségben. A kiállítás még elutazik Székelyudvarhelyre a nyár folyamán, majd a képeket megkapják a nemzeti parkok igazgatóságai.

Maga a kiállítás megnyitó gördülékenyen zajlott le, annak ellenére, hogy elég sok ajándék került kiosztásra. Az első 50 helyezett egyesével vonult fel átvenni az ajándékát. Mint kiderült az első két helyért ádáz küzdelem zajlott. Daróczi Csaba csupán 5 ponttal előzte meg Barbalics Nándort. Ez a szoros küzdelem akkor érthető meg, ha ismert a pontszám is. Daróczi Csaba 3199 pontot szerzett.

Fotóklubbunk most Horváth Imrére lehet büszke, aki az összetett versenyben a 10. helyen végzett. Én a 31. helyet szereztem meg.

A szervezők gondosan ügyeltek arra, hogy senki ne menjen haza üres kézzel. Akinek a képe szerepelt a kiállításon, az kapott egy tiszteletpéldányt a keménykötésű "Varázslatos Magyarországunk" c. könyvből. De az is kapott egy köszönő oklevelet, aki csak egy képet töltött fel az elmúlt év során a pályázatra.

Biatorbágy még büszke lehet Gór Ádámra, aki egy kis kompakt gépet használ, de olyan kiválóan, hogy a 12. helyen végzett az összesítésben.

vm 9636vm 9638vm 9642