Agárverseny Alsónémedin

agarverseny HIMájus havi fotótúránkra – hogy „ne csak mindig természetfotózás legyen” – sporttémát, agárverseny fotózását hirdettünk meg. Korábban csak Rábapatonán volt erre lehetőség, de az idén nyílt Alsónémedi pálya elérhető közelségbe hozta a témát. Levus elment egy edzésre megtekinteni a helyszínt, majd együtt a rábapatonai cseh bajnokság egy napján teszteltük a technikát. Ezek után meghirdettük a klubnak, mert amellett, hogy jó fotótéma, remek gyakorlási lehetőséget is biztosított, és a fotósok családtagjainak is kínált kikapcsolódást mind a verseny, mind a közeli horgásztó (büfével) és a modellrepülők gyakorlatozása.

A visszajelzések alapján úgy tűnt, hogy végül is csak négyen megyünk, majd Kata anyagcsere-problémái miatt ez is lecsökkent 3 főre. De a helyszínen még két klubtagunk csatlakozott (végül a telekocsi-programnak meghirdetett eseményre 5 fotós 4 autóval érkezett).

agarverseny KI 4agarverseny il 02agarverseny HI2

Izgalommal állítgattuk a gépeket, felkészülve a kutyák rohamára, majd az első kör után Pista meglepetéssel nyugtázta, hogy mire felnézett, már a célban voltak az ebek. A 16–25 m/s sebesség próbára tette a gépek és tulajdonosaik tudását és ügyességét.

agarverseny KI 3agarverseny KI 1agarverseny EI 03

Levus előzetes felkészítése és helyszíni segítsége nem volt hiába való, mert így akár manuális objektívekkel is lehetett a nagysebességű mozgásról képeket készíteni. Néha ez olyan jól sikerült, hogy szinte ugyanazt a pillanatot sikerült két géppel is megörökíteni. Ha meg nem sikerült a felvétel, jókedvűen ugrattuk egymást, mikor a verseny egy-egy pillanata helyett csak az üres futópálya került a memóriakártyákra.

agarverseny KI 2agarverseny KI 5agarverseny HI3

Sajnos csak Pista felesége és fia vette a 'családi program' felhívást komolyan, így ők társak nélkül 'csak' két órát bírták a gyűrődést. Mi még kiélveztük az utolsó futamok kínálta fotóslehetőségeket, majd elindultunk haza, reménykedve, hogy az LCD-n látott képek a számítógépre letöltve is jónak mutatkoznak.

agarverseny EI 02agarverseny il 01agarverseny EI 01

A tapasztalatok pedig alkalmasak, hogy legközelebb akár gocart-, akár kerékpárversenyen már biztosabb kézzel és fejjel készítsük képeinket.