Felhasználók
Ha a fényképre kattint, akkor bővebb információt olvashat a klub tagjairól.
Keresési feltétel
Keresési eredmény

Név Bemutatkozás
Aczél Péter
AFIAP
Zenei rendező vagyok. A hangok világát kiegészíti hobbim, a képek világa. Kezdetben az elém táruló látvány ideális megmutatása vonzott, elkapni a fényt, árnyékot. Mostanában nem elkapni, inkább megteremteni igyekszem a pillanatot, a látványt. Korábban nem érdeklődtem a pályázatok iránt, úgy érezve, ezzel járó foglalatoskodásom kevés szabad időmből éppen a fotózásra fordítható órákat kurtítaná. De látván a Biatorbágyi Fotó Klub elképesztően tehetséges fotósainak inspiráló eredményeit, munkáit, belekóstoltam ebbe is. Érdekes a szalonok világa, esztétikája. 2016-ban elnyertem a MAFOSZ által alapított Év fotográfusa kitüntető cím 3. helyét. 2017-ben AFIAP, 2019-ben EFIAP minősítést szereztem.
Megtisztelő, hogy a kitűnő biai csapat tevékenységében részt vehetek.
"The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes but in having new eyes" (Marcel Proust)
Bálint Róbert
1977-től, születésem óta bicskei lakos vagyok.
2005-től foglalkozom a fotózással, ekkor volt első alkalommal Bicskén fogathajtó verseny. Itt kezdett komolyabban érdekelni a fotózás. Előbb a bicskei, majd később a Biatorbágyi Fotóklub tagja lettem, hogy egyre szebb képeket tudjak készíteni, és bepillantást nyerjek e szakma kulisszatitkaiba.
Bartha Csilla
1964-ben születtem Erdélyben Székelyudvarhelyen. A mai napig büszke vagyok szülővárosomra így székelynek és udvarhelyinek vallom magam. Művészi képzést általános iskolában kaptam, ahol 2 évig ismerkedtem a festészet rejtelmeivel. 7 éves koromban édesapámtól tanultam fotózni és inkább a gyakorlat révén szereztem meg mindazt a tudást amivel rendelkezem.
1985-től a székelyudvarhelyi Orbán Balázs fotóklub tagja voltam.
1986-ban a kolozsvári gyerekfotó kiállításon különdíjat nyertem.
1987-ben telepedtem át Magyarországra, 18 év útkeresés és megélhetés töltötte ki napjaim, majd 2005-ben Szántó János néhai polgármesterünk által szervezett fogathajtón megpillantottam az első pegazust,általa a lovak és fogatok fotózásának megszállottja lettem.
Belevski Darko
1959-ben születtem Tuzlában, Bosznia és Hercegovinában. Huszonhét éve élek Magyarországon. Jogász diplomám van, ennek ellenére a rajzfilm animátorként/rendezőként dolgozom immár harmincadik éve. Általános iskolában elkezdem fotózni és azóta hobbiként fotózok a mai napig. Autodidakta módon folyamatosan továbbképzem magam. Jelenleg a Zsámbéki Fotós Szalon tagja vagyok, eddig három közös kiállításon vettem részt ill. két önálló kiállításom is volt, Tökön és Zsámbékon. 2017-ben Gyermelyen egy három hónapos fotó-tanfolyam vezetésére kaptam felkérést a helyi kulturális iroda szervezésében,
ahol a fotózás alapjaiba vezettem be a fotózás iránt érdeklődőket.
A weboldalom: www.bdfotografika.com
Portfólió/referenciafotók: https://500px.com/darko_belevski
https://www.viewbug.com/member/Fotografika
Bergh Sándor dr.
Általános iskolai évek végén kezdtem a fekete-fehér fotózást. Gimnáziumi évek alatt tanultam meg és gyakoroltam a hívást és nagyítást saját berendezéssel „fürdőszobalaborban”. Ezt követően nyílt lehetőség a színes diák és színes papírképek készítésére, melyeket azonban már nem magam laboráltam, csupán kereteztem. Gyermekem születésekor kezdtem el családi és utazási videók (Video 8) készítését. 2007-ben kezdtem el az átállást a digitális fotózásra. Úgy fotográfiailag mint informatikailag sok tanulni valóm, fejlődni valóm van, amit előző fotóklub tagságom csak korlátozott mértékben tett lehetővé. Jelenlegi szakmai elfoglaltságom (dolgozó nyugdíjas) mellett erre tudok megfelelő időt fordítani. Előzetes tájokozódásom szerint a Biatorbágyi Fotóklub-ban a kívánt ütemű fejlődésemre lehetőség van. A fotográfia valamennyi területe érdekel, azonban elsősorban a portrézás, színpadi fotózás, esemény fotózás, épületfotográfia, tárgyfotózás és természetfotózás érdekel.
Bozzai Attila
Édesapám mellett, gyerek fejjel tanultam meg a fotózás, laborálás alapjait. Fiatal kori, mára fixír foltos fotóimból még mindig körülvesz néhány. Az iskolák melletti szabad időm zömét lelkes amatőrként fotózva töltöttem. A hetvenes évek végétől egy szűk évtizedig hétvégente fotóriporterként dolgoztam. Napjainkban munkám mellett, dolgozom a Lovas Nemzet és a Bor és Piac című újságoknak újságíróként és fotóriporterként. Kedvenc témáim közé tartoznak a lovak és a boros hangulatok mellett, a portrék, a pillanat varázsa, a mozgás plasztikus megörökítése.
2014 augusztusában Tatán, Hangulatok és fények Andalúziából címmel rendeztük meg feleségemmel első fotókiállításunkat.
Csipor Enikő
tagjelölt
A fotózást a természet szeretetem hozta az életembe, különös vonzódásom a vadvirágok és gombák iránt. Őket kezdtem először fotózni 2 évvel ezelőtt. Teljesen lenyűgözött az a makróvilág, ami a fényképezőgép segitségével elém tárult. Majd a fotózás egyéb területei is érdekelni kezdtek. Sokat kell még tanulnom, de a kiváncsiságom és a szenvedélyem adott.
Csörögi Dóra
AFIAP
Mindig vonzott a képalkotás művészete, de a fotózással tudatosan és aktívan 4 éve foglalkozom. 2014-ben beiratkoztam egy kezdő alkotói kurzusra, majd a következő évben elvégeztem a haladó tanfolyamot, ahol neves fotóművészek látásmódjával ismerkedhettem meg. Azóta életem meghatározó részévé vált a fotográfia, amelyen keresztül elvárások nélkül mutathatom meg magam.
Az utazás fontos része az életemnek, mindig új felfedezése és új vizuális kalandok keresése Európában, Afrikában, Ázsiában és Amerikában. Témaválasztásban szinte minden érdekel, de utazásaim során nagyon szívesen fotózom tájat, valamint kedvenc témám a tánc és a mozgás.
Dányi Magdolna
tagjelölt
Zsámbéki születésű vagyok, jelenleg is Zsámbékon élek. A fotózással 60 évesen ismerkedtem meg, de tudatosan csak pár éve, DSLR gépem megvásárlása után kezdtem fotózni. Kedvenc témáim közé tartoznak a makrófelvételek, de nagyon szeretek víztükröket, tájat is fotózni. A portréval, műtermi fotózással még csak ismerkedem.
Egressy Orsolya
tagjelölt
10 éve fotózom, de csak az elmúlt két évben volt alkalmam magamat képezni e témában. Élvezem a kihívást és az alkotási folyamatot, és szeretek fotóimmal másoknak örömöt szerezni.
Frindt Péter
tagjelölt
Utóbbi időben több időt tudok fordítani a fotózásra és a hagyományos (de nem lebecsülendő) családi és turista fotókon gyakrabban szeretnék túllépni és érdekesebb, egyedibb képeket készíteni. A kép készítés útja számomra legalább olyan értékes, mint a kész, kidolgozott képé, az eredményé, hiszen a szándék maga megváltoztatja a szemlélődés, érzékelés módját akár táj, utcakép vagy portré a téma. Persze, nem csak a kép elkészítése érdekes, hanem a megmutatása és mások képeinek , tapasztalatainak, motivációinak a megismerése is. Mérnökként a technikai részletek, lehetőségek is érdekelnek, mert sok véleménnyel szemben igenis fontosak a szép végeredményhez - szerintem.
Gábos Orsolya
Kiskorom óta vonz a művészet minden ágazata. 2013 nyarán kezdett érdekelni a képalkotás rejtelmei. Majd később: 2015-ben az Üveggel takarva c. fotópályázaton a Forgó világ c. képemmel II.helyezett lettem. Ennek elmondhatatlanul örültem, hiszen közönségszavazás zajlott és felemelő volt tudni, hogy ennyi embernek mozgattam meg az érzéseit. Elvégre: "A művészetnek nem muszáj szépnek lennie, azt kell elérnie, hogy érezz valamit". Most pedig hálás vagyok, hogy egy ilyen színvonalas csoportnak lehetek tagja.
Gede Károly
?
Grózli Csaba dr.
Gyermekkorom óta szeretek fényképezgetni, kedvencem volt a CMENA 8M. Iskolás koromban is általában az én diáimat nézegettük - ami ugye a 70-es években a legolcsóbb színes, "nagyban" látható élmény volt. Kifogyhatatlan témám családom apraja-nagyja, nyaralások, kirándulások. Munkám során sokat utazom igy sok izgalmas helyet sikerült megörökítenem. Az utóbbi pár évben már a fotózás élménye is csábit, próbálok képeket is komponálni a kattintgatások mellett. A klub tagjaként szeretnék minél többet tanulni és egy helyi, baráti társaság része lenni. A fotózás számomra a pillanat élményének továbbélését jelenti.
Gyapjas Ferenc
Gyerekkorom óta kattintgatok. A digitális technika megjelenésével rendszerezni kívántam tudásomat, ezért kb 2005-ben elvégeztem egy alap és egy haladó tanfolyamot, később a modell-, sport- és természetfotós kurzuson vettem részt. Fő érdeklődési köröm a természetfotózás (és a természetjárás), de szívesen kirándulok a sportfotó területére is. Pályázatokon eddig nem indultam, de szerepel a terveim között.
Gyöngyösi János
AFIAP
1964 Április 16-án születtem Budapesten. 2008-ban léptem be a Bársony István Fotóklubba, abban bízva, hogy elmélyítem fotós tudásom. A nagy nyomásnak köszönhetően megvettem az első digitális gépemet (Nikon D80). Ebben a klubban sokat tanultam a tapasztaltabb fotósoktól, még többet jártak a gondolataim a fotózás körül. Évente 1-2 kiállítást rendeztünk, ezeken mindig jelen voltam néhány képemmel.Kedvenc témáim, makró, táj, street fotó.
Az első igazán jelentős fotós sikerem 2009-ben jött el, amikor a National Geographic Nemzetközi Fotópályázatán a magyarországi elődöntőben a „Felfedező” című képem a Természet és Tudomány Kategória II. díját nyerte el.2016 végétől bekapcsolódtam a FIAP minősítő rendszerébe, azóta rendszeresen küldök képeket különböző szalonok pályázataira.Képeimet többször díjakkal jutalmazták. 2017-ben a Biatorbágyi Fotóklub tagja lettem. Úgy éreztem, itt az ideje, hogy új impulzusok érjenek, újabb fotós kapcsolatokat építsek.
Győrik Ferenc
Számomra a fényképezés az élet egyik nagy ajándéka, amivel a rohanó világunkban lehetőségem adódik rácsodálkozni az „aprócska csendes csodákra", és ezeken keresztül a Teremtő hatalmasságára.
A fényképezőgépem és jómagam csak eszközök vagyunk. Ha egy-egy megörökített pillanat valakiben gondolatokat, érzelmeket vált ki, azért mind – mind ISTENÉ a dicsőség.
Haraszti Judit
Fő profilom a vintage, történelmi és fantasy art modellfotózás, enyhén konceptuális modellfotózás, melyet szeretnék tovább fejleszteni a szürreálisabb konceptuális fotográfia irányába. Másik kedvencem a szocio- és streetfotó, főképp a külföldi utazások alkalmával. E két terület csak látszólag fér össze nehezen, valójában kiegyensúlyozza egymást, így kerek… az élet legszebb/meseszerűbb és legrealistább oldala…
Az első gépem 1993-ban egy analóg tükörreflexes Zenit volt, ezt követően a tudatosság nélküli hobbista lövöldözés évtizedei következtek, főképp bridge géppel, a lehetőségek függvényében. Később, 2012-ben, immár dslr gép birtokában elhatároztam, hogy tanulásra adom a fejem, több fotós iskolát végigjártam, sok workshopra mentem. Pár FIAP és kisebb hazai pályázatra küldtem már képet, ahol voltak elfogadásaim. Szeretném folytatni…
Jandó Zsuzsa
Első kamerámat bátyámtól kaptam középiskolás koromban. Nagy örömmel és lelkesedéssel fényképeztem Budapestet és az itt élő embereket.
Később - már főiskolásként - pénzkeresési lehetőségként- fotóztam esküvőket, gyerekeket. Férjemmel éveken át jártuk az országot és fényképeztünk.
A filmes fotózás után napjaink digitális technikájával folytatjuk ezt a kihívásokkal teli, rendkívül izgalmas tevékenységet.
Kaszás Gergő
1988-ban születtem Esztergomban. A fotózás nagyjából tíz éve kezdett érdekelni viszont ekkor még csak mobiltelefon volt állandóan kéznél számomra. Harminc éve a Dunakanyarban élek ennek a helynek varázsa mindig arra késztet, hogy mozduljak, ezért is próbálok minél több időt a természetben tölteni. Talán így kezdődött minden.
A fotózás számomra különleges dolgot jelent amikor egy ritka pillanatot, jelenséget, vagy egy csodálatos tájat fotózom olyan adrenalin szabadul fel bennem amit az élet semmilyen másik területén nem tapasztaltam még. Filozófiám fotósként talán az, hogy megmutassam az embereknek azt mennyi csoda mellett megyünk el nap mint nap és észre sem vesszük!
Katona Péter
1968-ban születtem a Balaton partján. 2015 decemberében költöztem Budapestről Etyekre párommal és szinte ebben az évben kezdtem komolyabban foglalkozni a fotózással. Csak a saját örömömre végzem ezt a tevékenységet. Mindig fontos volt számomra az alkotás öröme, és mivel vonzódom a természethez, ezért kézenfekvő volt számomra, hogy a fényképezéssel kötöm össze a két belső igényt. Kedvenc témám a fényképezőgéppel történő vadászat, történjen az lesből, vagy cserkeléssel, amellyel a természetes vadászösztönömet élhetem ki.
Szeretek másoktól tanulni, és inspirálónak tartom az azonos érdeklődésű emberek közösségét.
Kékesi Henriette
tagjelölt
A fotózás régóta érdekel, de csak 3-4 éve foglalkozom vele intenzívebben. A természetfotózás indított el ezen az úton, de érdekel a riport, portré is. Megragadni egy-egy pillanatot, az ember és a természet kisebb-nagyobb csodáit, ami mellett más esetleg elsétál és ezzel örömet szerezni másoknak, ez számomra nagy élmény. Óriási boldogságot okoz ez a fajta alkotás.
Kércz Tibor
EFIAP/s
Kalandom a természetfotózással – viszonylag későn- 2013-ban kezdődött, amikor megvettem első digitális, tükörreflexes fényképezőgépemet és elvégeztem egy természetfotó tanfolyamot. Azóta életem szerves részévé vált e régóta tervezgetett, dédelgetett szenvedélyem. Szabadidőm nagy részét kis hazánkban és a nagyvilágban a természetben töltöm, keresve-kutatva azokat a különleges témákat, varázslatos pillanatokat, amelyeket az objektívemen keresztül keretbe rögzíthetek. Nyitott vagyok a természetfotózás kreatív technikáira, az esztétikus megközelítésre, látásmódra. Egyre inkább tudatosan választom ki a témáimat, s gondosan próbálom feltérképezni, megtervezni a kiválasztott helyszínben rejlő lehetőségeket. Egy-egy szép, sikeres kép elkészülte megkoronázza az egész folyamatot és így újabb ötleteket inspirál, további energiákat ad a folytatáshoz. Szükségem van az objektív visszajelzésre, ezért képeimet pályázatokon is megmérettetem.
Kígyós Lajos
Nyugdíjasként keresek újabb közösséget, most már kedves hobbim, a fotózás kapcsán. Négy szakmám közül az egyik mozigépész, a katonaság alatt végig vetítettem és fotóztam 27 hónapot. Itt módom volt megtanulni a fekete-fehér technikát, szinte korlátlan lehetőségek mellett. Otthon is laboráltam, nemrég dobáltam ki a régi vegyszereket: mikrofent, atomalt, blautolt. Sajnáltam, de a digitális technika lényegesen kényelmesebb, és színes. Alapoptikás gépekkel fotóztam nagyon sokáig, Pentona, Yashica 635 (6x6), Praktica L, Nikkormat. Ma egy Nikon d5000, 16-85-ös, 105 fix és a régi f2-es 50-es optikákkal van a családban. De amióta az1”-os Sony rx100-at megvettem már csak ezt használom, mert nem feltűnő és nem félnek tőle. Mindent lefényképezek, ami mozog, és ami nem. A hétköznapokat fotózom, mert abból több van, mint ünnepekből.
Kiss Andrea
1979-ben születtem Budapesten. Mindig is szívesen vettem fényképezőgépet a kezembe, de komolyabban csak 2017-től kezdtem foglalkozni a fotózással, amikor is megvásároltam az első digitális tükörreflexes gépemet és beiratkoztam egy fotótanfolyamra. Folyamatosan igyekszem fejleszteni magam, úgy a látásmód, mind a technika és az utómunka terén is. Gyakran járom a természetet, de városokat is szívesen fedezek fel fényképezőgép társaságában, így kedvenc témáim is elsősorban a tájképek, a természet és a városi környezet.
Kiss Borbála
Filmes géppel kezdtem a fotózást. A digitális technika kitágította a lehetőségeket számomra is. 10 évig Cacon compakt fényképezőgéppel elsősorban az utazásainkat örökítettem meg. 2014-ben tükörreflexes gépre váltottam, jelenleg tanulom a fotózás tudományát.
Kristóf István
EFIAP
Szeretek fotózni, alkotni. Szeretem a feketét és a fehéret, de szeretem a visszafogott színkezelést is. Szeretem a kontrasztot.
Már többször hozzáfagytam az állványhoz, leheltem több milliméteres jégréteget a fényképezőgép hátuljára. Szeretem a hosszú záridőt és a kreatív életlenséget. Szeretem a tájfotókat, tárgyfotókat és a portrékat. Szeretek rendezvényt fotózni. Azonban a legkisebb szellő és a leglassúbb csiga száguldása is kiborít makrózás közben. Imádok éjszaka fotózni.
A klubhoz a megalakulásakor csatlakoztam és itt jó barátokra leltem. Horváth Imre hatására még pályázgatni is elkezdtem, bár sok választásom ebben nem volt... :-) Főleg FIAP pályázatokon indultam amelyeken elért eredmények alapján megszereztem az EFIAP minősítést.
Lex Mihály
tagjelölt
14 éve fotózom. Ösztönösen vonzódok a fotózáshoz. André Kertész albumát egyszer végiglapoztam és áramütés szerűen ért a felismerés, hogy a fotózásban találjam meg önkifejezés formáját.
Lex Mónika
tagjelölt
10 éve fotózok. Felfedeztem magamban az önkifejezési vágyat. Ez arra sarkalt, hogy fotózni kezdjek. Ez az a mód, amivel legjobban kifejezhetem a gondolataimat és érzelmeimet.
Lőrincz Zsóka
EFIAP
Kisiskolás koromban ismerkedtem meg először a fotózás alapjaival, a fotószakkörben. Ez a laborálás egy-két fogásában ki is merült, később el is felejtettem. Néhány éve, úgy 2006 körül kezdtem komolyabban venni a fotózást, egy határozott döntést követően. Megnövekedett szabadságom, ami részben saját elhatározás volt, késztetett a fényképezőgépet választani, képalkotó hajlamaim fejlesztésére, kiteljesítésére. Próbálom jól csinálni. Az objektív a harmadik szemem, amit azzal látok az általában csak elindít bennem valamit. Az én két szememmel sokszor többet, mást is látok, ami - remélem - a fotóimon is felfedezhető. Ezek az átalakított képek. Szeretem, ha másoknak is tetszik, amit csinálok, de az bosszant, ha szemellenzős módon, a szabályokra hivatkozva fogalmaznak meg kritikát. Természetesen tiszteletben tartom mindenki véleményét. Ízlésvilágomban nagyon jól megférnek a legkülönfélébb stílusok azzal együtt, hogy én azt vagy azokat nem alkalmazom vagy nem alkalmaznám.
Magyar János
tagjelölt
1963 -ban kaptam az első Pajtás gépemet és jártam az ált iskolai fotós tanfolyamra. Jó eső érzés visszatekinteni a közel és régmúlt átélt emlékeire.

A tatai vadlúd sokadalom alatt találkoztam jó emberekkel akik ennek a klubnak a tagjai, amit elmondtak nekem arra van, lenne szükségem. Pld., hogy 67 évesen tudatosan is tudjak fotókat készíteni.
Maráczi László
AFIAP
Alapvetően mindig fényképezőgéppel a kezemben mászkáltam és kattogtattam folyamatosan. 2003-tól elkezdtem víz alatt fényképezni, azóta gyakorlatilag ebben merült ki a fényképkészítés számomra. Mostanában újra elkezdtem a felszíni világ csodáit megörökíteni, de nem hagytam abba a vízfelszín alatti fotózást sem.

Gyermekeimet is megpróbálom erre az útra terelni, néha több, néha kevesebb sikerrel.
Mátrai Sándor
1950-ben születtem, azóta megszakítás nélkül Sóskúton élek. Fotózni 18 éves koromban kezdtem, egy idő után az otthon kialakított laborban magam hívtam elő és nagyítottam a ff. képeket, ami kellemes, de időigényes elfoglaltság, ezért csak módjával tudtam hódolni neki. Az igazi "felszabadulást" a digitális korszak beköszönte, és a nyugdíjbamenetelem hozta meg. Elsősorban a magam örömére, kirándulásokon, utazások alkalmával kattintgatok, de mivel gyakran vagyok elégedetlen az eredménnyel, szeretnék fejlődni, s úgy gondolom, a Fotóklub hozzásegíthet ehhez.
Menyhárt Péter
A fotózást 2005-ben kezdtem. Elsőként a makró fotózás volt, ami megfogott, de ez
sajnos a lustaság, és idő hiányában elmaradt. Eközben kattogtattam mindenre, amit
láttam több kevesebb sikerrel, aztán jött egy nagy szünet. 2013 novemberében kezdtem újra fotózni.
Konkrét elképzelés irány most sincs viszont a FF fotókat részesítem előnyben.
Nos röviden ennyi.
Nagy János
Amolyan lelkes amatőrnek nevezném magam. Sajnos nagyon kevés időm van erre a tevékenységre,
de, ha tehetem, megyek és élvezem minden pillanatát.
Főleg a természetfotózás érdekel, azon belül a makrózás.
Annyira jó elmenekülni a város zajától, kiülni egy rét közepére, hallgatni a csendet és felfedezni a világ apró csodáit.
Nast Christina
Az életben nagyon sok szép és érdekes dolog vesz körül bennünket, legyen ez egy táj, mozdulat, mosoly vagy bármi más. Célom, hogy képeimen keresztül megmutassam és másokkal is megosszam a dolgokban rejlő szépséget, a szépséget, ami sokszor a jelentéktelenben rejtőzik.
Németh Erika
Niksz Gyula
'90 óta foglalkozom alkalmazott fotográfiával. A klubélet felüdülést jelent a szigorú tárgyfotózási szabályok alól. Mindennel, ami kép és látvány szeretek foglalkozni. 14 évesen elkezdtem játékfilmet csinálni, ami óriási szerelem lett. Az elmozduló kamera és a folyamatos képkomponálás rendkívüli módon izgatott. Azokat a képeket sikerült jól megfogalmazni, melyeket belülről éreztem. Azóta úgy fotózok mint egy jógi: meditálva. Körüljárom a témát, megkeresem, hogy mondja el legjobban azt AMI.
2000-ben az Egészségügyi Minisztérium fotópályázatát Alfi fiam nyerte meg, ahogy huncut mosolyával anyjára nézve a nézők tudomására hozza: nincs ennél jobb dolog a világon! Csizmadia András cikkeihez három évig havonta készítettem ételfotókat a Vendéglátás és a Konyhaművészet magazinoknak. 2007-ben Étkeink s illő boraink harmóniája c. könyvet közösen készítettük. 2009-től fotóoktatással is foglalkozok, mert fényképezőgépe már mindenkinek van, és sokkal nagyobb öröm, ha ezt jól is tudja kezelni.
Ott László
70-es évek elején kezdtem fotózgatni, ami elsősorban családi események,a környezetem és kirándulások fényképezésével telt el, közben a fekete-fehér filmek házilagos laborálásába is belekóstoltam. 2002. óta digitális gépekkel, fotózóm. A kis kompaktok után 2010-re beruháztam egy Konika Minolta 5D-re. Ezzel együtt merült fel bennem, a fotós barátaim képeit látva – akik közül már több elismert tagjai a Biator-bágyi Fotóklubnak, hogy ennek tevékenységnek roppant mélységei vannak, és én ennek a tudásnak szeretnék a közelébe kerülni. Jelenleg egy Sony SLT 65-ös géppel, és a fotós barátaim segítségével, valamint a klubhoz történő csatlakozással pró-bálok a fenti célomhoz közelebb kerülni. Szeretek kirándulni, utazni ezzel kapcsolatban a természetet, szép tájakat fotózni.
Pandzarisz Tamás
tagjelölt
Mindig is közösségi ember voltam. Rengeteg klub és baráti társaság tagjaként szeretek hasonló gondolkodású, érdeklődési körű emberekkel barátkozni, eszmét cserélni. Úgy gondolom, hogy a Biatorbágyi Fotóklub egy remek kollektíva, ahol sokat fejlődhetnék a klubtársak által és közösen segíthetnénk egymást, hogy magasabb szinten űzzük ezt a kiváló „művészetet”.
Rácz Péter
EFIAP/s
2007 óta foglalkozom fényképezéssel, megmaradtam amatőrnek, mert azt vallom, amit André Kertész mondott: „A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. Ilyen módon nem szükséges semmiféle kompromisszum.”

Ennek köszönhetem, hogy bármilyen anyagi vagy időbeni nyomás nélkül alkothatok. Lételemem a természet és az utazás. Próbálok olyan helyekre elmenni, ahová kevesen jutnak el, és megmutatni az embereknek, milyen gyönyörű a bolygónk. Képeimmel próbálom ösztönözni őket a komfort zónájuk elhagyására, mert ott születnek a csodák.
Utazásaim során próbálok minél közelebb kerülni az ottani emberekhez és kultúrájukhoz, ezzel is jobban megérteni, megismerni a környezetüket.
Rédey Iván
AFIAP
Tudatosa(bba)n 1998-ban kezdtem el fotózni, az első dél-kelet ázsiai utam során. Több fotós workshopon, tanfolyamon vettem részt, és számtalan fotós-összejövetelen, találkozókon ismerkedtem a fényképezéssel és fotósokkal. Mivel Ázsia a kedvenc uticélom, ahová általában egy hátizsák + fotóstáska felszereléssel utazunk, képeim közt rengeteg utazási témájú van. De az utazások során is az emberek fotózása (nem lesifotózása) áll közelebb hozzám, mint mondjuk az exotikus tájak fotózása (azért kókuszpálmás naplementés fotóm szintén van :). Egyébként bármilyen rendezvény is van (legyen az családi, falubeli)- nyakamban mindig ott a gép, és halászom ki a jó arcokat. Vagy a rossz arcokat...
A fotós-márkák versenyében a Nikon tábort gyarapítom. Az FM3-as ma már leginkább pihenő gépem mellett egy D700-ast gyűrök mindenféle obikkal. A klubhoz 2 éve csatlakoztam, és örülük, hogy egy jó csapat része lehetek.
Révész László
2004 óta utazásaink élményeit videóval örökítettem meg és ezekből filmeket szerkesztettem, közben jó volt vissza nézni a látottakat, és újra járni a helyszíneket. Majd 2013 őszén egy ismerős fotós invitálására betekinthettem a fotózás kulisszái mögé, és megfertőződtem. Vásároltam egy Canon tükröst és elkezdődött az ismerkedés egy másik objektíven keresztül látható világgal, amelyből kimerevítve megörökíthettem egy pillanat varázsát.
Ritter Antal
A 80-as évek második felében vettem első fényképezőgépemet, egy Nikon 601-est. A digitális világba belépve természetfotós és alkotó fotográfus képzéseket elvégezve alakult tudásom, mindezek alapján kialakult érdeklődési köröm: tájképfotózás, madarak, portréfotózás.
Schäfer András
EFIAP
1958-ban születtem Mezőberényben, jelenleg Zsámbékhoz köt a munkám. A fotózással egy Ljubitel–2-vel kezdtem ismerkedni 13 évesen. Az első randit nagy szünet követte. A katonaság hozta meg a fotózás lehetőségét. Ekkor jött az első igazi masina is egy Chinon, mindent tudott, amire szükségem volt. Itt tanultam meg laborálni is. Katonaság után saját labort alakítottam ki, gépem egy Practika-MTL 3, amit a mai napig őrzök. Pár évig fotóztam esküvőkön, de a családalapítás és építkezés miatt egyre kevesebb idő jutott rá. A megújulást a digitális világ hozta meg, bár a lelkem mélyén még mindig analóg-imádó vagyok. A témaválasztásomban szinte mindenevő vagyok. A kihívást mindig szerettem, ezért tanulni is hajlandó vagyok. Mostanában egy Sony A580 gépet nyúzok több-kevesebb sikerrel, de reménykedem, hogy egyre többször lesz sikeres. Ezért is döntöttem úgy, hogy ideje egy alkotói közösséghez tartozni, ahol több nézőpontból lehet témákat megközelíteni. Remélem, itt megtalálom, amit keresek.
Szabolcs Eszter
Valamikor régen, gyerekkoromban édesapámmal együtt fotóztunk fekete-fehér-ben, ő tanított meg laborozni a kis házi fürdőszobai „műhelyben”.Azóta sok-sok év telt el, közben azért néha fényképeztem a gyerekeimet, családi eseményeket, építkezéseket………Most, a nyugdíjas éveimben, amióta Budapestről kiköltöztem Pátyra,-elvonulni a természetbe címszó alatt-kezdtem a világot jobban felfedezni, hogy mennyi szépség vesz körül, amit szeretnék megörökíteni, s talán átadni másoknak is. Elvégeztem két alapfokú fotóstanfolyamot, részt vettem több fotós werkshop-on.Majdnem mindenevő vagyok, de elsősorban a kertemben lévő növényeket fotózom makro-ban, az utazásaim során a tájképek és az idegen kultúrák emberei érdekelnek……..meg még sok minden más.2015. óta vagyok a Biatorbágyi Fotóklub tagja, nagyon sok inspirációt kaptam már tőlük, hazai pályázatokon indulok, ahol is minden évben van pár elfogadásom.
Szádvári Ferenc
Örömmel csatlakoztam a fotóklubhoz, összetartó és segítőkész közösség. Egyetemista korom óta érdekel a fotózás, de nem művészi ambíciók miatt kezdtem fényképezni, egyszerűen csak mások örömére és a magam szórakoztatására. Ha egy-egy kép alkalmas kiállításra, azt szívesen hozom a klubba. Feleségem cikkei mellé készítek képeket különféle magazinoknak, és vállalok rendezvényfotózást is. Számos portrém jelent meg a Biatorbágyi vonatkozású Barázdák – Egy kisváros arcvonásai 1-2. című interjúkötetben.
Szécsényi Zsuzsa
AFIAP, EMAFOSZ
A fotográfia életem nagy ajándéka. 10 éve fényképezek nagy szeretettel és szenvedéllyel csupán kedvtelésből, amely hihetetlen sok örömet nyújt számomra, ugyanakkor állandó ösztönzést is jelent a tanulásra, fejlődésre. Számos kiváló ember ismeretségére és barátságára tettem szert a fotózás során. Kezdetben többnyire az utazásaim során készítettem fotókat, de a kortárs tánc és színházi előadások fényképezése is kedves számomra, amely ugyan nagy feladat, de műélvezet is egyben. Imre Tamás fotós iskolájában olyan mesterek segítettek látni és láttatni mint Baricz Kati, Eifert János és Szabó Béla. A későbbiekben Jung Zseni, Szipál Péter és Patrus Dóra workshopjain képeztem magam. Számos csoportos és egyéni kiállításon vettem részt, 2014-ben megkaptam az AFIAP minősítést.
Toman Antal
tagjelölt
A fotózás mindig része volt az életemnek. Egész kis gyermekként Pajtás géppel kezdtem. Majd 8 évesen egy Smena 8M típusú boxgéppel folytattam. Ekkor kezdtem ismerkedni a sötétkamra világával is. 1977-től egy Zenit EM büszke tulajdonosa lettem. Nagyjából ettől az időponttól a fekete-fehér, valamint a színes dia filmek előhívását, a fekete-fehér képek nagyítását is már magam végeztem. Kedvenc témáim közé elsősorban a tájképek, a makrófelvételek tartoznak, de a városi tájakat is szeretem fotózni. Néhány absztrakt, illetve minimalista stílusú képpel, szociofotóval is rendelkezem.

Célom, hogy témaválasztásban, minőségben úgy a terepen, mint az utómunkák során fejlődjek.
Tonomár Mónika
Egy szigetközi kis faluban, Darnózselin születtem. Biatorbágyra 2004-ben költöztünk kedvesemmel és azóta nagyon megszerettük új otthonunkat. Ma már két fantasztikus gyerkőccel együtt éljük vidám életünket.
A fotózásba a SZIF-en szerettem bele, ahol az egyik tanárunk fekete-fehér labort működtetett az alagsorban, és néhány lelkes diákot beavatott az előhívás misztériumába. Akkor még egy Prakticával próbálkoztam A hívó szagát annyira megszerettem, hogy jelentkeztem a Práter utcai fényképész szakiskolába, ahol szakképesítést szereztem.
Egy ideig tagja voltam a Győri Fotóklubnak, de az iskola miatt Bp-re kellett költöznöm. Egy barátom vállalkozásában közel 7 évig esküvői fotókat készítettem. Az elmúlt 5 évben inkább csak a családi eseményeket örökítettem meg Canon EOS 400D-s gépemmel.
Lassan már megértik a gyerekek is, hogy egy jó téma miatt anyára várni kell, és lehetőségem lesz újra megörökíteni azt a sok szépséget, ami körülvesz bennünket, úgy ahogy én látom.
Tóth Brigitta
AFIAP
Mindig is szemlélődő típus voltam, akit megfogott a világ csodálatos összetettsége, szépsége, mélysége. A pillanat megélése, a mély emberi érzelmek láttatása a célom. Nem dokumentálok, hanem felszínre hozom a kevésbé láthatót, a tovatűnőt. A színvonalasabb családi képek iránti igény indított el a professzionális fotózás tanulásának útján. 2013 óta
vagyok aktív alkotó, főbb érdeklődési területeim a tánc, a mozgás fényképezése és ha időm engedi, szívesen fotózom a természetben is.
Varanka Zsolt
Kizárólag a saját örömömre fotózom és csak azt, ami örömet okoz, vagy olyan témákat, amiket kihívásnak tekintek és hasznosnak ítélek a szakmai, művészeti továbbfejlődésemet illetően.
A fotózás, és az ezzel kapcsolatos napi "létforma" egyfajta életforma számomra, minden pozitívumával és negatívumával együtt.
A magam örömére készített képekkel rendszeresen versenyeken is részt veszek, és örömmel mondhatom, hogy eddig jó néhány jelentős nemzetközi eredményt is sikerült elérnem.

korábban az 500px oldalán osztottam meg képeimet, manapság portfolió oldalamat tartom frissen:
https://zsoltvarankaphotography.com/
Vass Zoltán
AFIAP
Nem hiszem, hogy közvetlen kapcsolatot kellene keresnem a gyermekkor "Szmenás, Praktikás" korszaka és a már őszülő halántékkal kezdődő, tudatos fotózás között. Ez utóbbi korszak, 2006-ban kezdődött és igen tartósnak bizonyult. Már nem annyira a végeredmény motivál mint inkább a fotózás mint tevékenység maradéktalan élvezete ami sok jó baráttal ajándékozott meg. Ez talán a legjobb ami történhetett.
Veres Gábor
1956 októberének végén születtem Budapesten. A soproni Erdészeti és Faipari Egyetem, Faipari Mérnöki Karán végeztem. Budaörsön lakom családommal.
Kis iskolás koromban egy Pajtás fényképzőgéppel kezdtem, majd Praktika super TL, végül Zenit 12xp gépeket használtam. A labormunka rejtelmeibe nem merültem el. 2006-tól a Nikon D70s digitális géppel készítem a képeim. Alkalomszerűen szoktam fényképezni. Családi és baráti összejövetelek, dawn-hill- (kerékpár-) versenyek, természet, városok, nagy és kis vasút, terepasztalok, munkáink. Ilyenkor az egész eseményről próbálok képet alkotni, ezért sok képet készítek. Iparkodom a pillanatot ellesni. Nem szeretem a beállított képeket.
Szeretnék minél többet megtudni. Amit lehet elolvasok, de a hozzáértő szemek alkotó véleménye nélkül nehéz fejlődni.
Virág Tünde
1974-ben születtem Budapesten. Mióta eszemet tudom, szeretek rajzolgatni, megeleveníteni fantáziám szülöttjeit. Egy kis Vilia géppel kezdődött minden 25 éve… A fotózással 10 éve fertőztem meg férjemet is, azóta is folyamatosan tanulunk egymástól. Tán a bíbelődős-bogárkás-virágos makró fotótémák állnak a szívemhez legközelebb. Saját fejlődésünknek csak mi magunk szabunk határt azzal, mennyire tudunk nyitottak maradni az évek során… én erre törekszem.
Zelkó Csilla
tagjelölt, EFIAP/b
2009 óta fotózom. Tartalmas hobbi, amely teljesen kikapcsol és megélhetem az alkotás örömét, kifejezhetem magam általa. Jó csapathoz szeretnék tartozni, ahol tartalmas programokon, közös fotózáson vehetek részt, tovább fejlődhetek.
Zih Kata
Őrülten szeretek fotózni. Fotózni és utazni. Nem sok jobb dolgot tudok elképzelni a kettő kombinációjánál: megismerni és megörökíteni a világot úgy, ahogyan én látom. Talán 2013. volt, mikor elkezdtem komolyan venni ezt a fényképezés dolgot, majd 2015-ben beiratkoztam az első tanfolyamra, amit aztán több is követett. Igyekeztem megtalálni a fotózásnak azt a területét, ahol igazán otthon érzem magam, de a keresgélés vége az lett, hogy több kedvencre is leltem. A természet- és a portéfotózás egyaránt izgat. Tulajdonképpen minden téma érdekel, de leginkább a tájak, madarak, portrék és aktok fotózása áll hozzám közel.